Annonce:
Annonce:

International Zombie-dag

Så skal der ædes hjerner. På lørdag afholdes international festdag for de udøde

Fester de udøde mon også herhjemme? Eller henslænger de blot en kedelig natlig tilværelse på de danske kirkegårde? (Foto: AP)
Fester de udøde mon også herhjemme? Eller henslænger de blot en kedelig natlig tilværelse på de danske kirkegårde? (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

Har du planer for lørdag aften? Indbefatter de langsom tale, strakte hænder og en menu bestående af menneskehjerner?

Hvis ikke, så kan du stadig nå at hoppe med på ligvognen, når World Zombie Day afholdes for fjerde år i træk.

Den blev første afholdt i 2008, da Mark Menold, producer af tv-showet 'The It’s Alive! Show' syntes, at der manglede noget.

LÆS OGSÅ: Hjælp, det spøger i Danmark

- Alle kan være en zombie. Kostumet er enkelt, du kan hænge ud med både de levende og de døde. Og der er jo ikke noget at tabe, for du er jo allerede død, siger Mark Menold til msnbc.com.

Vi er alle zombier
Og en lidt mere akademisk tilgang kommer fra Jacob Murray, der er kurator på EMP-museet i Seattle, hvor man netop har åbnet en ny udstilling med titlen 'Can’t Look Away: The Lure of Horror Film'.

LÆS OGSÅ: De vildeste vampyrferier

Annonce:

- Vi kontroller planeten, men vi har Sars, aids og andre resistente vira. Zombier repræsenterer masserne, der begår oprør - almindelige mennesker, der ikke længere vil finde sig i mere.

Desværre har vi ikke kendskab til danske arrangementer for de udøde på lørdag, men skulle du have planlagt en tur til USA i anledning af efterårsferien, står følgende i kalenderen.

LÆS OGSÅ: Er du klar til vampyr-cruise?

Pittsburgh Zombie Fest: Afholdes i Monroeville, hvor George Romero indspillede genreklassikere 'Dawn of the Dead'. Der er foruden en hjernespisningskonkurrence og en dyst om at kaste med blodige afhuggede lemmer.

Zombicon: I Fort Meyers, Florida er der blandt andet en zombie-march og verdens første zombiebryllup. Du kan også donere blod til et godt formål.

Zombie Walk Dallas. Kostumekonkurrencer og liveoptrædender.

Annonce:

New Jersey Zombie Walk: Her satte man sidste år rekord i antallet af fremmødte zombier. Hele 4.093 af slagsen blev det til. Man vil forsøge at slå rekorden i år. Du kan blive en af dem. Det finder sted i Asbury Park, hvor der også vil være særoptrædender af skuespillere fra kultfilmen 'Night of the Living Dead'.

Denver Zombie Crawl: Slå dig sammen med fem andre zombier og deltag i et zombieløb, hvor I sammen skal udføre en række opgaver i forskellige variationer af gys rundt omkring i byen.

Hvis du kender til danske zombie-arrangementer i weekenden, så skriv endelig i nationen!-feltet herunder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: