Annonce:
Annonce:

Arkitektfirma bliver kaldt Al Qaeda-elskere

I Seoul vækker et enormt byggeprojekt stærke følelser. Mange mener, at bygningerne bringer angrebet på World Trade Center i ubehagelig erinding

The Cloud fra arkitektfimaet MVRDV.
The Cloud fra arkitektfimaet MVRDV.
Annonce:
Følg Ferie

'Al Qaede-elskere' er er ikke et udtryk, som nogen vestlige virksomheder vil have påhæftet. Og da slet ikke et arkitektfirma.

Men ikke desto mindre er det netop, hvad hollandske MVRDV bliver kaldt, efter at virksomhedens store projekt i Seoul, kaldet The Cloud, hævdes at have ligheder med World Trade Centers tvillingetårne, som de så ud under angrebet 11. september.

LÆS OGSÅ: Her er kvindernes svar på Hooters

Og ikke nok med at både medier og offentligheden har vendt sig mod projektet. Virksomheden har også modtaget trusselsbreve.

MVRDV forklarer sig dog på Facebook.

TV: Verdens værste turist

'MVRDV beklager dybt enhver lighed The Cloud-projektet har i forhold til 9/11. Det var ikke vores mening. The Cloud er designet baseret på parametre som sollys, udendørspladser, livskvalitet for beboerne og byen. Det er et af mange projekter, hvor MVRDV eksperimenterer med et løftet gadeplan for at genopfinde skyskraberens ofte ensommme typologi.

LÆS OGSÅ: På rejse med rockstjerner i Sydkorea

Det var ikke vores mening at skabe et billede, der minder om angrebene, ligesom vi heller ikke så lighederne under designprocessen. Vi undskylder dybt over for alle, hvis følelser er blevet såret.'

Hvad tænker du? Har kritikerne en pointe?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: