Verdensberømt kat død

Flyselskabet mistede Jack the Cat i JFK-lufthavnen. Han dukkede op igen efter to måneder samme sted i en elendig forfatning. Han havde tusinvis af fans på Facebook

Jack the Cat er nyere tids nok mest berømte kat. (Privatfoto)
Jack the Cat er nyere tids nok mest berømte kat. (Privatfoto)

Lad det være sagt med det samme. Nu afdøde Jack the Cat var ikke en berømt kat med mere end 23.000 Facebook-fans på grund af sin flotte pels endsige evne til at udføre spændende tricks, eller fordi den så fjollet ud på et Youtube-video.

Jack the Cat opnåede derimod berømmelse i særligt USA, fordi American Airlines mistede den under bagagehåndteringen. En landsdækkende eftersøgning gik i gang i et land, hvor mange kæledyr både spiser og bor bedre end de fattige, der har mistet deres arbejde under finanskrisen.

LÆS OGSÅ: Flyselskab mistede Nala - nu er hun død

Men Jack the Cat blev fundet efter to måneder. Samme sted hvor han var blevet væk. Ved JFK-lufthavnen i New York.

Han var dog så ilde tilredt, at dyrlægerne måtte aflive ham.

- Jack er gået gennem himmelporten. Jack havde omfattende læsioner på ryggen, og sårene kunne ikke hele, fordi pelsen var gået i opløsning efter den fejlernæring, han fik, mens han var væk.

LÆS OGSÅ: Killing døde af kulde i flyets lastrum

- Han havde brug for kirurgi for at behandle sårene, men der var ikke pels nok til at lukke sårene efter operationen. Jack havde været igennem så meget. Og det sidste, man ville, var, at han skulle lide mere, lyder det i en officiel meddelelse fra dyrlægeteamet.

- Friends of Jack-hjerter over hele verden er nu knust ... det er en meget trist dag, lød det efterfølgede fra Bonnie Folz, der hjalp med eftersøgningen.

LÆS OGSÅ: Ferie for hunde- og katteelskere

Jack the Cat forsvandt 25. august, efter hans ejer, Karen Pascoe, checkede ham ind sammen med en anden kat. American Airlines har siden forklaret, at et af burene faldt til jorden, da de var ved at blive lastet på flyet, og det var her, katten kunne slippe ud.

Der blev siden holdt mindst to Jack the Cat Awareness Days, før han 25. oktober faldt gennem loftet ved toldområdet i Terminal 8, oplyser msnbc.com.

Og så skulle man ellers tro, at katten havde fået sin portion opmærksomhed. Men nej. For også efter pelsdyrets død har American Airlines ønsket at udtrykke deres sorg over for kattens ejer.

- Vi er meget kede af, at Jack the Cat er død, og vi har det dybeste medfølelse over for Jacks ejer, Karen Pascoe, over hendes tab. Vores tanker går også til Friends of Jack og alle de i det katteelskende samfund, som er blevet glade for Jack, mens han har været væk. Og fra alle os på American Airlines giver vi vores dybfølte undskyldninger til Karen og Jacks familie og venner.