Betaler for jordomrejsen med tørre tæsk

Danske Christian rejser jorden rundt. Men han betaler ikke en krone for overnatningerne

Her slås Christian på en af verdens lækreste strande - Boracay i Filippinerne. (Privatfoto)
Her slås Christian på en af verdens lækreste strande - Boracay i Filippinerne. (Privatfoto)

Lørdag sad han på Waikiki Beach på Hawaii, hvor solen kastede sine livgivende stråler over det oprørte hav. Flere hundrede surferdudes og -duller ventede sammen med ham på den helt rette bølge. Den der for en stund gør resten af verden overflødig.

Men danske Christian Graugart er ikke som de andre surfere eller strandgængere, der sad på den verdensberømte strand. For han har været to en halv måned undervejs på sin jordomrejse.

Men faktisk er han ikke engang som andre jordomrejsende.

For på den 29-årige københavners site, BJJGlobetrotter.com, står der således 'Will teach BJJ for Food and Shelter'.

Han har med andre ord baseret sin tur på gæstfrihed fra de mennesker, han møder undervejs. Hans eneste betalingsmiddel til overnatning er undervisning i den foretrukne kampsport, Brasiliansk Jiu Jitsu.

Vil sætte Danmark på verdenskortet
Herhjemme driver Christian til daglig en kampsports- og CrossFit-klub, men hans store udlængsel og trang til inspiration har sendt ham på en knap seks måneder lang rejse over det meste af kloden.

- For godt ti år siden, da sporten var ny, havde vi ingen instruktører derhjemme at træne med. At opsøge undervisning gennem internettet, video og rejser, blev en naturlig ting for os i vores iver for at dygtiggøre os og sætte lille Danmark på verdenskortet for en hastigt voksende sport, fortæller Christian i en mail til ekstrabladet.dk/ferie.

- Hvert år siden 2003 har jeg rejst til udlandet for at søge inspiration. På disse ture har jeg naturligt skabt et stort netværk af venner og træningspartnere, og da jeg sidste år skulle planlægge, hvem jeg ville besøge næste gang, stod jeg pludselig over for et problem. Jeg havde i hvert fald fem steder spredt over hele kloden, jeg godt kunne tænke mig at tage hen og træne.

- Da jeg sad derhjemme og kiggede på dem på et verdenskort, var løsning åbenlys - jeg kunne tage på en lang rejse jorden rundt og besøge dem alle på én gang.

Fotograferer og anmelder burgere
Christian begyndte så at blogge om turen. Og det skulle hurtigt vise sig, at være en smart måde at skabe kontakter på, for han har nu mere end 250 stående invitationer fra folk, der har inviteret ham til at bo hos sig eller til at undervise i deres klubber.

Siden afrejsen 21. februar har kampsportseksperten været i Paris, Montpellier, Bucharest, Burlacu, Chisinau, Tiraspol, Ankara, Cypern, Istanbul, Mumbai, Nashik, Kuala Lumpur, Borneo, Singapore, Bali, Manila, Boracay, Taipei, Taitung, Tokyo og nu Honolulu, Hawaii.

Alle steder har han boet gratis hos folk, der deler den samme passion for Brasiliansk Jiu Jitsu som han selv.

- At rejse på denne måde er en kæmpe oplevelse. I modsætning til almindelig turisme, hvor man bor på et hotel og tager på sightseeing blandt andre turister, har jeg gennem min sport et øjeblikkeligt netværk af lokale i samme øjeblik, jeg lander et nyt, ukendt sted, skriver Christian og tilføjer.

- Ud over træningen, har jeg brugt min tid på fotografering, surfing og anmeldelser af verdens burgere.

Nu er Christian i New York, hvorfra intet rigtig er planlagt. Det eneste, han ved, er, at den står på VM i Los Angeles i juni, og at han vil slutte af i Brasilien, hvor sporten oprinder fra.

- Min idé er at opsøge klubber i Mellem- og Sydamerika for at presse mig selv lidt ud, hvor det er lidt farligt og ukendt, slutter den danske globetrotter.

LÆS MED PÅ CHRISTIANS BLOG HER.

1 af 4 Surfing med lokale. (Privatfoto)
2 af 4 Christians jordomrejse, der begyndte i februar, har ikke budt på lutter palmer og sandstrande. (Privatfoto)
3 af 4 På besøg i Tigers Gym i Indien. Find selv Christian. (Privatfoto)
4 af 4 Her slås Christian på en af verdens lækreste strande - Boracay i Filippinerne. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere