Charterselskaber dumper priserne

Udbuddet på charterrejser er i år så stort, at rejseselskaberne nu bliver nødt til at sænke priserne for at få udsolgt

Lige nu sælges charterrejser til uhørt lave priser (Foto: Arkivfoto)
Lige nu sælges charterrejser til uhørt lave priser (Foto: Arkivfoto)

Feriehungrende danskere, der har ventet med at købe billetter til sidste øjeblik, kan nu glæde sig over rekordlave priser på charterrejser.

Rejseselskaberne udbyder væsentligt flere rejser i år end sidste år, og det presser dem til at sænke priserne for at få flyene fyldt op.

De kommende uger ligger priserne på alle de nu mest populære rejsemål markant lavere end på samme tidspunkt sidste år. Det viser et prisudtræk, som rejsesøgemaskinen Travelmarket har foretaget for Berlingske Business.

Spar 40 procent
Hvis man lægger ferien i den første uge af juli, kan man lige nu få billetter til for eksempel Bulgarien, Cypern og Tunesien, der er op til 40 procent billigere end i samme periode sidste år.

En uge på Cypern eller Tunesien koster således 1998 kroner mod henholdsvis 3269 kroner og 3393 kroner sidste år.

Hos Danmarks største rejsearrangør, Spies, understreger produktchef Christian Nissen, at udbuddet af billetter er steget mere i år, end efterspørgslen har givet grundlag for.

- Det er en kamp om markedsandele. Alle vil gerne holde eller udbygge deres markedsandele, og det presser priserne, siger Christian Nissen til bladet.

Startours er også ramt af overkapacitet i øjeblikket, og det har blandt andet ramt priserne i den kommende uge.

- Særligt i uge 26 har vi for mange ledige pladser, og vi har været nød til at sælge til uhørt lave priser i forhold til tidligere. Vi har solgt rejser med 50 procent rabat til næste uge, og det har vi aldrig tidligere prøvet i skoleferiens første uge, siger salgsdirektør i Startours, Stig Elling.

0 kommentarer
Vis kommentarer