Danskerne vil på ferie i Grækenland

Mens de fleste turister lader sig skræmme af urolighederne i Grækenland, bidrager danskere til at bringe den kriseramte økonomi på fode

Krisen holder ikke danskerne væk fra Grækenland.(Foto: Mette Iversen)
Krisen holder ikke danskerne væk fra Grækenland.(Foto: Mette Iversen)

Den græske turistbranche beklager sig i øjeblikket over et faldende antal besøgende. De fleste skræmmes af landets økonomiske kollaps, uroligheder og strejker, men grækerne har ingen grund til sende klagebreve til Danmark.

- Da der var uro i Athen, fik vi et par enkelte opkald omkring det, men ingen annullerede deres rejser til Grækenland. De græske øer er nogle af de hurtigst sælgende sommerrejser overhovedet, siger salgsdirektør i Star Tour Stig Elling.

I løbet af denne skolesommerferie vil der være cirka 120.000 danskere på de græske øer, hvor der i samme periode sidste år var cirka 106.000. Men generelt oplever grækerne, at der er kommet færre turister.

- Vi har uden tvivl set en opbremsning i bookinger til Grækenland. Folk har holdt sig væk efter den stærkt overdrevne mediedækning af optøjerne, siger direktøren for det græske sejlefirma Seafarer, Chris Lorenzo, til den engelske avis The Guardian.

Men der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. I dette tilfælde kan det stigende antal danske turister nyde godt af et prisdyk i den græske turistbranche.

- Priserne er mere konkurrencedygtige, servicen er venligere end nogensinde, og de besøgende er ikke i fare på nogen måde, siger direktøren for Grækenlands Nationale Turistorganisation, Sophia Panagiotaki, til The Guardian.

Grækenland er danskernes næstmest populære ferieland i sommerferien 2010. Spanien er det mest populære land, og Tyrkiet indtager tredjepladsen, oplyser Star Tour.

0 kommentarer
Vis kommentarer