Annonce:
Annonce:

Præsidentens mænd

Ekstra Bladet viser dig vej til Obamas skræddere i Thailand, hvor du kan få syet et jakkesæt af højeste kvalitet

Hvis du er heldig, støder du ind i Barack Obama hos skrædderne Victor og Jesse i Bangkok. (Foto: Michael Rastrup Smith)
Hvis du er heldig, støder du ind i Barack Obama hos skrædderne Victor og Jesse i Bangkok. (Foto: Michael Rastrup Smith)
Annonce:
Følg Ferie

BANGKOK (Ekstra Bladet): 'Kender du en god skrædder?' Det spørgsmål får du altid, hvis du bor i Bangkok. Og ganske forståeligt, for der er tusindvis af skræddere i Bangkok, men de fleste syr dig et jakkesæt, der er så utilpasset, at du ikke kan hæve armene over hovedet, uden at det revner.

Skrædderne ved, at du aldrig har fået syet jakkesæt i hovedstaden før, og de ved også, at du ingen idé har om, hvad der er håndværk eller klamp.

Med der er en skrædder-undtagelse: 'Jesse & Victor', som du finder lige ved siden af Landmark Bangkok Hotel. De er far og søn, og her syes noget af det bedste skræddertøj i Asien.

Annonce:

Bush, Reagan og de andre
På endevæggen i lokalet hænger et nyt, stort signeret portræt med hilsen fra præsident Obama, og ved siden af ham hænger signerede portrætter af begge præsidenter Bush. Far og søn. På et andet billede udveksler Georg W. Bush et hjerteligt håndtryk med Jesse.

Da Ekstra Bladet er på besøg, spiser Jesse en lækker nudelsalat og tilbyder straks at sende et bud af sted efter en til mig. Mens vi venter på salaten, fortæller Jesse om deres kunder. Ud over præsidenterne har far og søn haft besøg af ansatte i det amerikanske udenrigsministerium, Kongressen og Det Hvide Hus.

USA's tidligere førstedame, Nancy Reagan, er også en af kunderne hos Jesse og Victor, lige som en masse superstrømere verden over har fået taget mål hos de velansete skræddere - blandt dem er danske, australske, amerikanske, engelske politichefer.

Skrædder-duoen behøver egentlig ikke flere anbefalinger. Far og søn kan deres kram, og de er såmænd ikke væsentlig dyrere end de tusinder af amatør-skræddere, som du finder over alt i Thailand, hvor der er turister.

Annonce:

Et sæt skræddersyet tøj med fem skjorter løber op i 2600 kroner. Og Jesse og Victor gemmer dine mål i computeren, så du kan gøre ligesom George W. Bush. Han bestiller to jakkesæt og ti skjorter med mellemrum.

Ministerens nye klæder
Vil du ikke klædes af, mens du bliver klædt på i Thailand, så gå aldrig ind i en tilfældig skrædderforretning. Gå kun ind i en, du har fået anbefalet på forhånd af en person, der rent faktisk har fået syet tøj i butikken.

En dansk minister bestilte tøj hos en af de hundreder af såkaldte skræddere i badebyen Hua Hin. Kun halvdelen af tøjet var færdigt, da hun skulle rejse hjem og måtte eftersendes. Hun endte med at smide det hele ud, da det endelig ankom til Danmark. Det var de rene klude, sagde hun.

At få syet hos 'Jesse & Victor' er en oplevelse, for ud over at kunne sy er de to skræddere som gentlemen fra en svunden tid. Men er du på en stram discount-tur, og har du ganske almindelige mål, så gå i stormagasinet og køb dig et jakkesæt fra Arrow. Det koster under en tusse og er af rigtig god kvalitet.

Find dem her
Butikken 'Jesse & Victor' holder til på adressen: 130 Sukhumvit Rd., Bangkok 10110.
Skrædderne syr kun tøj til mænd - eller kvinder der køber tøj til deres mænd.
Hjemmeside: dress-for-succes.com.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: