Her er de ti bedste partybyer

Her er listen over de byer, som er verdensmestre i at fyre en fest. Hvad enten du er til Tango i Buenos Aires eller pop i Tel Aviv, har vi listen her

Er du til tango i vandkanten, skal du tage til Buenos Aires. Den ligger som nummer tre på listen over verdens bedste partybyer (Foto; AP)
Er du til tango i vandkanten, skal du tage til Buenos Aires. Den ligger som nummer tre på listen over verdens bedste partybyer (Foto; AP)

Det er rejsebogsforlaget Lonely Planet, som har kåret de ti bedste byer for festglade mennesker. I den nyeste udgave af bogen '1000 ultimative oplevelser' er der blandt andet en liste over steder, man er nød til at tage hen, hvis man vil danse dagen lang.

1. Beograd, Serbien
Serbien har i lang tid fået dårlig omtale i pressen, men faktisk har Beograd et veludviklet udeliv. Fra mere intellektuelle caféer til pubber med masser af øl. Så er der selvfølgelig masser af restauranter og barer og ikke mindst sommerklubber på husbådene på floderne Sava og Donau

2. Montreal, Canada
Montreal bliver stadigvæk mere og mere populær blandt turister, som elsker det tosprogede miljø, med masser af lokalt øl. Ellers byder byen på gammeldags caféer, cool jazzklubber og stopfulde diskoteker og barer, som er åbne til de helt sene nattetimer. Er du til stand-up, bør du tage dertil i forbindelse med den årlige Comedyfestival i juli måned.

3. Buenos Aires, Argentina
Med dens unikke miks af europæisk og sydamerikansk kultur og lidenskab for dans, har Buenos Aires et godt grundlag for et livligt natteliv. Tilbuddet i tangoens hovedstad er godt og varieret. Her kan du nyde alt fra en svingende jazzklub til at danse de intense tangorytmer ved vandkanten. Hvis du er helt grøn som danser, tilbydes kurser over hele byen. Men dette er ikke bare danseglædens by. I Buenos Aires finder du alt fra irske pubber til 'house parties'.

4. Dubai, De forenede arabiske emirater
Her skal du have mange penge med. Byens ekstravagance er langt over det normale. Ultraluksuriøse hoteller på kunstige øer, hypermoderne indkøbscentre med ædelstene i vinduerne. Hvis du ikke bliver inviteret til en drik hos i en kendis, på en af de kæmpe store yachter, som ligger i havnen, kan du udforske Dubais hippe barer og diskoteker.

5. Thessaloniki, Grækenland
Grækenlands næststørste by har stil. Her finder du et fantastisk udeliv i de sene efterårsmåneder, hvor de mest populære turistdestinationer er gået i hi for vinteren. Kunstcaféer og latinske barer og diskoteker pumper alt fra house til græsk folkepop ud i nattemørket.

6. La Paz, Bolivia
Her kan du beruset i en fart, takket være de 3000 meter over havets overflade byen er beliggende. Så tag det roligt. I La Paz findes et mylder af natklubber, og de lokale er venlige imod den horde af udlændinge hvert år finder vej til byen. Barerne er i verdensklasse, der er stilfulde caféer og restauranterne vrimler med god mad og lokal musik.

7. Cape Town, Sydafrika
Verdensmesterskabet i fodbold næste sommer vil nok få endnu flere til at åbne øjne for denne by, der allerede er kendt for et godt natteliv. Nyd nogle af verdens smukkeste strande om dagen, og sid godt tilbagelænet i sofaen under måneskinnet med en iskold drink i hånden om aftenen. To timer mod øst, i Det Indiske Ocean, ligger den elegante strandlandsby Mossel Bay med endnu flere fantastiske strande. Og barer.

8. Baku, Aserbadjan
Baku i Aserbajdsjan er måske ikke det første, man tænker på i forbindelse med den partybyer. Men byen i det land der lever af olie og gas, er i stærk økonomisk vækst. Dette har også haft en positiv påvirkning på nattelivet i området. I øvrigt har byen haft stor glæde af de tusindvis af internationale olie-arbejdstagere og konsulenter, som har omdannet byen til en oase af overflod i et ellers traditionel muslimsk land.

9. Auckland, New Zealand
Snesevis af caféer, barer og restauranter, som serverer et hipt ungt klientel. Tag en øl ved havnefronten, eller prøv en af de hotte natklubber. Mange af dem har åbent hele døgnet. Er du glad for musik, hvorfor så ikke gå efter en af de mange live-koncerter. Her kan byen byde på alt fra folkemusik i Devonport til hårdere sager på Mt.Eden. Ellers kan man se the Sky Tower, som er den sydlige del af planetens højeste bygning. Den er blandt andet meget populær med bungee jumpere.

10. Tel Aviv, Israel
Vil du danse natten væk til lyden af funk, pop, house og techno. Eller nyde en af de endeløse rækker af barer, pubber, klubber. Så er Tel Aviv det helt rigtige sted. Her finder du mange forskellige nationaliteter. Stemningen er god, og folk er venlige.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere