Det flyder langs Tiberen

Ingen bådture gennem Rom. Selskab aflyser dem, da man ikke længere føler, at man kan være forureningen bekendt over turister

Det er ikke til at se på dette yndige billede. Men går du en tur langs Tiberen i dag, vil du støde ind i tonsvis af plasticposer, aviser, plasticflasker og andet skrald. (Foto: Colourbox.com)
Det er ikke til at se på dette yndige billede. Men går du en tur langs Tiberen i dag, vil du støde ind i tonsvis af plasticposer, aviser, plasticflasker og andet skrald. (Foto: Colourbox.com)

Nu er det slut med bådture på Tiberen, der deler Rom. Med mindre du medbringer din egen.

For forureningen er eskaleret langs floden i Den evige stad, og Rome Boats, der står for flodtrafikken, har nu droppet fremtidige flodture.

Se også: Kærligheden tynger byens broer

Og det sker ganske enkelt, fordi man skammer sig over flodbreddernes tilstand, siger direktør for Rome Boats, Mauro Pica Villa til nyhedsbureauet AFP.

Flodbankerne beskrives som grå af forurening, og træerne er dækket af plasticposer og andet skrald. Der er ikke blevet ryddet op siden 2008.

Se også: Her er de bedste råd til utroskabsrejsen

Problemet er blandt andet, at en række bureaukratiske bestemmelser ikke gør bystyret ansvarlig for oprydningen langs floden.

Alle veje fører som bekendt til Rom. Men som mange rejsende vil kunne bekræfte, er vandvejen nu heller ikke den bedste, idet den dybtliggende og smalle flod ikke giver ret gode muligheder for at se meget af den smukke italienske hovedstad.

Se også: Nu kan du kalde den Fontana di Fendi

Følg i stedet floden til fods. Nu har du i hvert fald ikke noget andet valg ...

1 af 2 Rom opleves bedst til fods. Nyd udsigten fra broerne over Tiberen. Her Ponte Milvio, der er et populært sted for elskende, der hænger såkaldte 'kærlighedslåse' op.
2 af 2 Det er ikke til at se på dette yndige billede. Men går du en tur langs Tiberen i dag, vil du støde ind i tonsvis af plasticposer, aviser, plasticflasker og andet skrald. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer