Burma for badedyr

Nu kan du købe charterrejser til ellers så lukkede Burma

Amata Resort & Spa i Burma.
Amata Resort & Spa i Burma.

Burma - eller Myanmar - er for de fleste danskere ikke et land, der bliver forbundet med badeferier.

Men det vil Star Tour nu lave om på. For som den første danske rejsearrangør har man valgt at satse på det sydøstasiatiske land, der får nogle år siden var ramt af uroligheder.

Udforsk Nordkorea på Google Maps

De direkte flyvninger fra København vil finde sted hver lørdag med Thai Airways, som mange danskere allerede har stiftet bekendtskab med til netop Thailand, der er blevet en af vores yndlingsdestinationer.

Her er fem af de billigste rejsemål

- Burma er en helt ny turistdestination, og det er et land, der lige nu er for dem, der er nysgerrige og gerne vil opleve noget helt nyt og anderledes. Altså for pionererne. Landet har været lukket for de fleste indtil for nyligt, og de er meget interesserede i at udvikle turismen og infrastrukturen, men er altså endnu på begynderstadiet. Til gengæld får man mulighed for at udforske et af verdens få, ukendte områder, siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Her skal du ikke blive syg

Rejseselskabet begyndte allerede at undersøge mulighederne for at sende skandinaver til Burma for to år siden, da oppositionslederen Aung San Suu Kyi bød turister velkommen. Landets notoriske lukkethed over for omverdenen har gjort, at man i høj grad har undgået globaliseringen og således kan byde på en høj grad af uspoleret kultur, skikke og ikke mindst strande.

Chiang Mai - Byen i den gyldne trekant Chiang Mai - Byen i den gyldne trekant

Og Stig Elling mener, at man hjælper lokalbefolkningen ved at rejse dertil.

- Turismen vil bidrage til at styrke økonomien og udviklingen af et fattigt land. Vores program i Burma afspejler en respekt for befolkningen og er endnu i lille skala. Vi benytter for eksempel kun private hoteller i badebyen Ngapali, lyder det.