Et slag i ansigtet på Bruce Lee-fans

Bruce Lee får ikke sit museum, fordi ejeren af lummert hotel ikke vil sælge den afdøde kung fu-stjernes hjem i Hongkong

Bruce Lee huskes især for filmen 'I dragens klør' fra 1973. Han regnes for manden, der for alvor populariserede kampsport i film. (Foto: AP)
Bruce Lee huskes især for filmen 'I dragens klør' fra 1973. Han regnes for manden, der for alvor populariserede kampsport i film. (Foto: AP)

For mange er han det største, der nogensinde er kommet ud af Hongkong.

Men planerne om at bygge et museum tilegnet kung fu-legenden Bruce Lee er endnu en gang stødt på grund.

I årevis har fans af filmstjernen, der døde i Hongkong i 1973 blot 32 år gammel, arbejdet for at give ham den anerkendelse, de mener, han fortjente. Men flere gange har planerne om et museum fået et lammende håndkantslag.

For to år siden havde myndighederne i Hongkong og ejeren af skuespillerens tidligere hjem ellers indgået en aftale om at konvertere huset, der i dag fungerer som hotel med værelsesudlejning på timebasis, til et museum.

'Trøsteudstilling' åbner i 2012
Men søndag gik forhandlingerne med forretningsmanden Yu Pang-lin atter i stå, oplyser AP.

Et af problemerne er ifølge nyhedsbureauets kilder, at Yu vil have sine egne kontorer opsat i museet.

- Hr. Yu gjorde et stort nummer ud af at donere bygningen, og nu finder vi så ud af, at han slet ikke havde til hensigt at gøre noget godt. Vi er meget skuffede. Jeg forstår ikke, hvorfor han trak sig, siger præsidenten for Hong Kong Bruce Lee Club, Wong Yiu-keung, til AP.

Alle genstandene, der skulle have prydet museet, er dog indsamlet og vil i første omgang blive udstillet på Hong Kong Heritage Museum, der åbner sidst i 2012.

Der er for øvrigt opført en statue af Bruce Lee langs et område af byens havnefront kaldet Avenue of Stars.

0 kommentarer
Vis kommentarer