Til bold i Barcelona

Kys fruen, lov hende en gave og tag så sønnike med på herretur på Camp Nou

Åh-lå-lå-lå-lååååå ... går også på Camp Nou. Men øv dig især på FC Barcelonas officielle hymne 'El Cant del Barça', som alle tilskuere synger med på.
Åh-lå-lå-lå-lååååå ... går også på Camp Nou. Men øv dig især på FC Barcelonas officielle hymne 'El Cant del Barça', som alle tilskuere synger med på.

Stort set alle familiefædre lever i den samme drøm. En spansk drøm om at stå arm i arm med den eller de ældste af ungerne på Camp Nou, mens FC Barcelonas verdensstjerner Messi, Xavi og Iniesta løber rundt på grønsværen tiljublet af 100.000 tilskuere i Cataloniens hovedstad.

Og drømmen behøver ikke forblive en illusion. For med flypriser helt ned omkring 1000 kroner fra enten København, Aarhus eller Billund, billetpriser til stadion fra 150 kroner og massevis af billige overnatningsmuligheder giver det en overkommelig udgift i et ellers tætpakket familiebudget.

En opdragelsesrejse
Alligevel må du med garanti forberede din salgstale med en præcision a la Picasso. For det er nok de færreste bedre halvdele, der synes, det er verdens bedste idé, at du tager purken med til Barcelona. For at se bold. Specielt hvis det er uden hende.

Men så er det, du trækker opdragelseskortet. Du tager jo ikke blot sønnike med for at se 22 mænd løbe rundt efter en bold i 90 minutter. Du giver ham en opdragende oplevelse i både kultur og politik.

Dermed har du taget fat på FC Barcelonas politiske historie, og så er der ingen vej tilbage.

'Catalunya is NOT Spain'
Det kæmpemæssige gule banner med de meterhøje sorte bogstaver pryder den ene langside på Camp Nou med teksten 'Catalunya is NOT Spain' – Catalonien er ikke Spanien.

Fodbold er i den grad blevet et politisk foretagende i Barcelona. Catalanerne hører ikke til i kongeriget Spanien. De ønsker selvstændighed og bekæmper med alle midler til stadighed kongen og alt, hvad der kommer fra Madrid.

LÆS OGSÅ: Rejser til kvinder, der hader sport

Når en ny spiller kommer til klubben, bliver der for eksempel stillet krav om to ting: 1. Du skal passe din træning. 2. Du skal passe din sprogundervisning i catalansk – ikke spansk. Det forventes nemlig, at alle spillere på verdens bedste fodboldhold – også de udenlandske – kan forstå og tale catalansk.

FC Barcelona, der bærer mottoet 'Més que un club' – Mere end en klub – på indersiden af trøjen, er nemlig ikke bare en fodboldklub. Den er blevet symbolet på den smukke catalanske frihedskamp i det hidsige oprør mod magthaverne i Madrid.

Fredsfyldt storladenhed
Heldigvis betyder det ikke, at det er risikofyldt at tage til fodbold i Barcelona. I Spanien er det nemlig ikke kutyme, at udeholdets fans rejser med, når deres helte besøger Barcelonas ditto. Så både før og efter kampene på Camp Nou hersker der udbredt ro blandt tilskuerne.

Under kampen er stemningen dog en helt anden. Enigheden er fortsat udbredt, og når de 99.354 entusiastiske tilskuere lige før kampstart synger FC Barcelonas officielle hymne 'El Cant del Barça' for fuld udblæsning på Europas største fodboldstadion.

Og du kan lige så godt forberede dig på sangen med det samme, for alle synger med. Også den 90-årige bedstemor, som lever fodbold og følger entusiastisk med, når Messi og co. tirrer, leger og udfører dødsstødene til perfektion som i en spansk tyrefægterarena.

Faktisk scorer holdet stort set hver gang, de spiller hjemme. I skrivende stund har holdet spillet tre hjemmekampe i årets Primera Division, og målscoren hedder 18-0.

Fuld tilfredshed eller ...
Klubbens præsident burde indføre konceptet om 'Fuld tilfredshed eller pengene tilbage' på Camp Nou, for man er aldrig skuffet, når man sammen forlader fodboldkatedralen.

Følelsen af at have oplevet noget unikt står stærkere end noget andet efter en FC Barcelona hjemmekamp. Og den følelse vil sønnike med garanti kunne skrive en stil om i skolen, så også klasselæreren synes, jeres tur er en god idé.

---

Find flybilletter til Barcelona

1 af 2 Afslapning i solen før kampen på Europas største fodboldstadion. Husk fantrøjen.
2 af 2 Åh-lå-lå-lå-lååååå ... går også på Camp Nou. Men øv dig især på FC Barcelonas officielle hymne 'El Cant del Barça', som alle tilskuere synger med på.
0 kommentarer
Vis kommentarer