Annonce:
Annonce:

Til Palma med Dan Rachlin

Sommerclassic: Den rutinerede dj og tv-vært har i ti år haft en lejlighed på Mallorca. Læs hans tip til øens pulserende hovedstad

Far til fire: Dan sammen med sine fire børn i Palma. Kaspar på 20, Hector på 15, Max på ni og Filippa på fem. (Privatfoto)
Far til fire: Dan sammen med sine fire børn i Palma. Kaspar på 20, Hector på 15, Max på ni og Filippa på fem. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Ferie

Der er næppe ret mange danskere over 40 år, der ikke har besøgt Mallorcas hovedstad, Palma. Men mens øen op gennem 70'erne og 80'ere led under lidt for mange grisefester, udrikkelig vin og hotelbyggeri, der fik Brøndby Strand til at ligne den italienske riviera, så er det nu blevet særdeles trendy at besøge den største af Balearerne, som både gastronomiske conquistadors og det internationale jetset har kastet sin kærlighed over.

Den danske dj, tv- og radiovært Dan Rachlin er ingen undtagelse. Han har i ti år været den lykkelige ejer af en lejlighed i Andratx 25 kilometer syd for Palma, og langsomt er øens største by kommet krybende ind på hele familien.

- Stilheden og idyllen i området ved Puerto Andratx er vores primære kærlighed. Men efter mange dages stilhed tørster ikke mindst mine børn efter lidt storbyliv og puls.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Claire Ross Brown: Mit London

- Og Palma en overskuelig storby med mulighed for det hele. Præcis som Mallorca. Der er jo en grund til at Mallorca de seneste år har fået en enorm renaissance. Det skyldes at øen byder på det hele, og at man på Mallorca for længst har fået ryddet op i de allergrimmeste turistrædsler og aktiviteter, som hørte en for længst svunden tid til, siger Dan til ekstrabladet.dk/ferie.

Tapas-frokost med god vin og iskolde øl
Det første familiefaderen gør, når han ankommer til øens største by er at finde en parkeringsplads, hvilket kan være ganske svært.

Annonce:

- Der er masser af parkeringskældre, hvor man efterfølgende kan fornøje sig en times tid med at finde bilen igen, ler Mallorca-entusiasten, der ellers hurtigst muligt sørger for at finde et sted, hvor han kan drikke en latte og læse en internationel avis, mens han som Al Bundy deler pengesedler ud til sin - efter eget udtryk - 'alt for store familie for at få lidt ekstra fred og ro'.

LÆS OGSÅ: Henrik List: Mit Los Angeles

Ellers er den 47-årige dj vild med det spanske køkken, og han beskriver da også Palma som en serveringsklar storby.

- Hvis man har muligheden, skal man naturligvis have en ordentlig tapas-frokost eller tapas-middag. Masser små lækre, krydrede retter op af eftermiddagen, kombineret med lokal vino eller for mit vedkommende et par iskolde spanske øl.

- Jeg må så også indrømme, at jeg selv og min familie efter en uge på fisk, skaldyr, salat og frugt også kryber ind på Burger King og giver den maksimalt gas. Så miljøskadede er vi nemlig ...

Annonce:

Kæmpeyachter i havnen og streetbasket på torvene
Efter frokosten står den gerne på en gåtur i byens historiske centrum med de mange moderne indkøbs- og shoppingmuligheder, den monstrøst store havn, som er prydet af mangemillionærernes kæmpeyachter - ofte med helikopter på dækket - og 'gøjl, fest og plat'.

Og selv om Dan er kommet i Palma i så mange år, bliver byen ved med at overraske. Ikke mindst fordi den er så meget med på moden.

- Palma byder ikke kun på de traditionelle tøjkæder, men også eksklusive butikker, hvor man kan blive ekviperet i det nyeste, flotteste og dyreste - men alligevel aldrig så dyrt, som hvis du skulle købe det herhjemme.

LÆS OGSÅ: Gustaf Ljunggren: Mit Berlin

Annonce:

- Og så naturligvis alsidigheden ved en stor sydeuropæisk storby. Gamle damer klædt i sort, som køber grønsager og brød, som de har gjort i årtier, kombineret med internationale jetsettere, som kommer susende for at tjekke de nyeste Christian Louboutin-sko i deres åbne Mercedes, og så lige en flok lokale unge mennesker, som spiller streetbasket på et af byens mange torve, siger Dan Rachlin, der dog må vente helt indtil familiens årlige sommerferie, før han atter skal derned igen.

Musik på hvert et gadehjørne
Som far til fire er det ret begrænset, hvor meget Dan får besøgt barer, pubber og diskoteker på øen. Det får han i rigelig grad udlevet i sit job herhjemme. Men han anbefaler så absolut den rejsende at fravælge de mere internationalt udsende barer til fordel for de mere lokale og nussede af slagsen.

- Dem, hvor der sidder ældre mænd i lyse skjorter og diskuterer verdenssituationen. Den type, som kan se lidt nussede og mørke ud, men hvor de serverer et godt glas vin og de obligatoriske tapas for små penge.

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin: Mit Palma

- Smarte barer, som er sådan lidt Victor-wannabe-agtige, siger mig ikke en skid!

Annonce:

Som dj kender han dog noget til klublivet i Palma og på hele Mallorca, og han beskriver det som mangfoldigt. Man kan både dyrke helt almindelig 'pop-clubbing', hvor unge og gamle danser rundt til tidens hits og gammel disco. Men Palma har naturligvis også mere edgy klubber, hvor der udelukkendes spilles house eller hip hop. -

Dan beretter desuden, at der er musikbutikker i Palma, hvor hans ældste knægt altid finde noget hip hop, kan ikke har kunne opstøve i Danmark.

- Og så er der livemusik på ethvert gadehjørne, men også prestigefyldte kæmpekoncerter bl.a. på Real Mallorcas stadion.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: