Love du ikke vil overtræde

Sommerclassic: Tis af inden kl 22 i Schweiz, og undgå for alt i verden at træde på pengesedler i Thailand, hvis du vil slippe for bøder og fængselsstraf i sommerferien

(Foto: Benjamin Maubach)
(Foto: Benjamin Maubach)
Følg Ferie

Der er stor forskel på, hvad du må, og hvad du ikke må, alt efter hvor du rejser hen. Du kan derfor komme grueligt galt af sted, hvis du ikke er opmærksom på den lokale lovgivning. Ferie har derfor samlet syv af de mærkeligste love, som det er godt, at du tager med i baghovedet, når du tager på ferie.

Træd ikke på skejserne
I Thailand gør man meget for at beskytte sin konge. Men at straffe befolkningen for at sætte sin fod på en pengeseddel påtrykt et billede af kongen er måske lige at stramme den. Træder du på en thailandsk pengeseddel – med vilje eller ej – kan du forvente at blive kastet direkte i fængsel, ligesom du også risikerer at få en ordentlig omgang prygl.

Kys farvel hjemmefra
Vi kender alle til irritationen ved, at et tog er forsinket, så vi skal bruge ekstra tid på at vente og ikke når frem til tiden. Det har de gjort noget ved i både England og Frankrig, for her er det ganske enkelt imod loven at kysse farvel på togperroner, så hvis du skal tage afsked med din elskede på en togstation i de to lande, er det nok bedst, at I sørger for at kysse af hjemmefra.

Læs også: Her skal du ikke tage ungerne med!

Undgå Napoleon
Denne lov giver meget lidt mening i dagens samfund. Hvis du står i den situation, at du har behov for at give din gris et navn og samtidig har hjemme i Frankrig, er det strengt forbudt at navngive svinet Napoleon. Om den tidligere franske leder ikke kunne lide smagen eller lugten af grisen, melder historien ikke noget om.

Lad bjørnen blive hjemme
I Israel er det vigtigt at overveje, hvor nødvendigt det er at medbringe en levende bjørn, når stranden kalder. Bliver du taget på fersk gerning i færd med solbade i selskab med din bjørn på en af Israels strande, bliver du straffet i henhold til den gældende israeliske lovgivning. Det gælder i øvrigt for alle typer bjørne.

Læs også: Der er 8700 sekunder til Nice

Fyld tanken op
En af de mere relevante love hører hjemme i Tyskland. Her er det vigtigt, at du husker at fylde bilens brændstoftank tilstrækkeligt op, så du ikke risikerer at løbe tør på den tyske autobahn. For at det ikke skulle være nok, er det samtidig ulovligt at gå langs autobahnen, og så er gode råd dyre, hvis nålen skulle gå helt til bunds på instrumentbrættet.

Ingen toiletskyl efter 22
I Schweiz må du ikke forstyrre omgivelserne med unødig larm. Du må derfor ikke klippe dit græs med græsslåmaskine om søndagen. Endnu mere mærkeligt er det, at schweizerne ikke må skylle ud i toilettet efter klokken 22 om aftenen.

Dertil kommer, at mænd ikke må stå op, når de lader vandet efter samme tidspunkt. Du kan blot håbe, at indtaget af den schweiziske ost og chokolade er så længe om at blive fordøjet, at du kan vente med at besørge til næste dag.

Læs også: Det skal du se i Østen!

Advar lige offeret
I den amerikanske stat Texas har de virkelig regnet den ud. Ifølge texansk lovgivning er du forpligtet til at varsle dit offer mindst 24 timer inden, du har tænkt dig at begå kriminalitet. Så hvis du bor i Texas, kan du sove roligt om natten, velvidende, at ingen vil udøve kriminalitet imod dig, uden du ved det mindst 24 timer forud. Eller kan du?

Læs også: Smid bikinien i Cannes

Læs også: Få Thailand-rejser til Gran Canaria-priser

Læs også: Tager du sol før solferien?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+