Annonce:
Annonce:

Se Claires tips til London

Sommerclassic: Labre Claire fra 'Klovn' boede i den engelske hovedstad i de første 26 år af sit liv. Læs hendes anbefalinger her

Claire Ross-Brown elsker London. Og det første hun gør, når hun er ankommet, er at nuppe en kop kaffe. (Foto: Søren Hald)
Claire Ross-Brown elsker London. Og det første hun gør, når hun er ankommet, er at nuppe en kop kaffe. (Foto: Søren Hald)
Annonce:
Følg Ferie

Du lærte Claire Ross-Brown at kende som Casper og Franks labre sekretær i 'Klovn'. Og det er næppe gået dig næsen forbi, at skuespillerinden kommer fra England - og vurderet ud fra hendes udtale fra et af Londons pænere kvarterer.

Nærmere bestemt det velhavende Richmond, hvor blandt andre Stones-legenderne Mick Jagger og Ron Wood bor. Så hvis du især drømmer om at opleve det unge, spirende og skramlende undergrundsmiljø i for eksempel Londons East End, så er det ikke Claire, du skal gå til.

For vores helt egen posh-girl er helt klart mere til designerstiletter, minimalistiske fiskeretter og high end-hoteller end militærstøvler, kogte pølser og lurvede vandrehjem.

Annonce:

Skuespillerinden har boet i Danmark, siden hun var 26, hvilket giver noget i omegnen af 11 år. Og så har vi ikke nævnt en kvindes alder. For det er naturligvis dårlig opførsel. Og er der noget, de værdsætter de briter, så er det høflighed. Tænk bare: I hvilket andet land, siger en mand ’excuse me’, når du på klodset vis går ind i ham på fortovet?.

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin: Mit Palma

Og det er netop blandt de ting, der gør, at Claire er forelsket i London.

- Folk er virkelig høflige og meget servicemindede. Betjeningen er altid topklasse, og folk er så venlige. Husk altid at sige 'please' og 'thank you' så meget, du overhovedet kan. Så er der ingen grænser for, hvor langt du kan komme i London, siger Claire til ekstrabladet.dk/ferie.

Start i Kensington
Hun rejser tilbage til London cirka hver anden tredje eller hver tredje måned. Og som det første går hun ind i en Starbucks, hvorefter hun besøger sine søstre. Det er naturligvis ikke alle danskere, der holder af kaffe endsige har familie i den engelske hovedstad

LÆS OGSÅ: Henrik List: Mit Los Angeles

Men der er masser af andre ting at kaste sig over fra starten, forsikrer hun og ler.

Annonce:

- London er fuld af liv. Du kan starte på én gade i Kensington og så fortsætte på den næste gade, hvor atmosfæren straks ændrer sig fra det meget classy til det meget hippe. I Covent Garden har du Soho og China Town, og det er bare som at have alle kulturer i verden i bare én by. Alle de forskellige farver og dufte. Og Camden Market er fantastisk. Små hemmelige steder, forskellige typer overalt og en herlig stemning.

Løb mellem hjorte og kaniner
Særligt anbefaler Claire læserne at besøge bydelen Knightsbridge – og ikke mindst storcentret Harvey Nichols, som hun kalder ’classy’ og ’fuld af rigtig gode spisesteder’.

- Og hvis man holder af at løbe, så er Richmond Park helt utrolig. Her ser man masser af både rådyr og kaniner, jubler Claire, der gør meget for at holde sig i form, og blandt andet har fået en fast klumme i magasinet Go'Beauty, hvor hun giver skønhedstips.

LÆS OGSÅ: Gustaf Ljunggren: Mit Berlin

Nu er det formentlig de færreste danskere, der besøger London med en frisk løbetur som et af målene for turen. Men så er det heldigt, at Claire som de fleste andre kvinder har et 'soft spot' for chokolade.

- Her er London det bedste sted i verden. Dairy Milk er min yndlingschokolade. Ingen kan gøre det bedre, slår hun fast.

Annonce:

Engelske supermarkeder bedre og billigere
Claire elsker at bo i København. Det er hendes hjem nu. Men det er altid noget særligt for hende at rejse tilbage til London, der på én gang har absorberet århundreders historie og samtidig er under konstant forandring.

- Den er så stor sammenlignet med København, og der er så meget at se. Der er masser af museer og steder, jeg aldrig har besøgt, siger eksilenglænderen, der også er svært begejstret for supermarkederne og storcentrene i London.

- Marks & Spencers for eksempel er er genialt madsted, hvis du vil have fast food af høj kvalitet. I det hele taget er de engelske supermarkeder meget bedre og billigere, ligesom sushi også meget billigere, siger Claire og tilføjer, at hun i den grad er vild med den japanske spise, der har gået sin sejsgang over hele verden.

Ikke en by for små børn
Claire er selv mor, og under sine mange besøg i London har hun lært, at byen ikke er videre børnevenlig - især ikke over for de helt små.

Annonce:

- Har du små børn, så er London måske ikke den bedste feriedestination. Det er svært at komme rundt i undergrundstogene med dem, og det er i det hele taget ikke let at komme rundt med en barnevogn, siger Claire, der som minimum anbefaler en sammenklappelig en af slagsen.

Undergrundstogene er den hurtigste vej gennem byen, men det kan naturligvis også være nem og bekvemt at tage taxier rundt i byen. Det er langt billigere end i Danmark. Der er dog enkelte ting man skal passe på, for ifølge Claire er det nemlig ikke nogen god idé, at tage en hvilken som helst taxi.

- Hvis du er en pige, så tag en Black Cab og ikke en Mini Cab.

Se dig for - og drop pelsen
Ellers gælder det bare om at bruge sin sunde fornuft. Og til fods skal man naturligvis som dansker være opmærksom på, at trafikken kommer fra den modsatte side, når man går over en vej. Det burde være unødvendigt at nævne, men det kan faktisk være svært at ændre på en så indgroet vane. Derfor er de fleste lyskryds også udstyret med fortovskanter og vejbelægning, der minder gående om at se til højre.

Annonce:

- Men altså, gå over vejen, når du kan. Folk venter ikke på en grøn mand, siger Claire, der dog anbefaler fodgængere at holde et vågent øje med motorcykler.

- Og lad så i øvrigt helt være med at tage en pelsfrakke på i London. De er meget antipels-agtige derovre, slutter Claire, der tilsyneladende har haft en dårlig oplevelse eller to ...

---

Find flybilletter til London

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: