Når fulde flypassagerer er værst

Sommerclassic: Se top 10 over de værste episoder involverende alkohol og flyrejser

Det er sjældent nogen god ide at drikke sig alt for fuld. Og da slet ikke i luften. (Foto: Colourbox.com)
Det er sjældent nogen god ide at drikke sig alt for fuld. Og da slet ikke i luften. (Foto: Colourbox.com)
Følg Ferie

Så anstrengende det end er for både personale og passagerer at dele kabine med en person, der bryder alle regler for rimelig opførsel i et fly, lige så underholdende er det at læse om det, når en person mister fatningen i kabinen.

Og en ting, der går igen og igen blandt disse ofte hidsige flypassagerer, er et overvældende indtag af alkohol før og/eller under flyveturen. Så hvis du ikke allerede skulle være klar over det, så får du her opfrisket, hvorfor det er en rigtig skidt idé at drikke sig en kæp i øret, når du er fanget i 12 kilometers højde med flere hundrede andre rejsende. Bare spørg 25-årige Katherine Goldberg, der i har fået en dom for i sin brandert at have taget en steward på kønsdelene og forlangt sex, før hun faldt i søvn i sit sæde.

Stewardessen Sara Pinto Keagle, der bestyrer sitet Theflyingpinto.com, har her samlet en række af de mest notoriske branderthistorier fra de seneste år.

 • En kvinde om bord på et BMI-fly fra Moskva til London drikker sig fuld og opfører en erotisk dans, hvor hun blandt andet gramser på sine medpassagerer og fjerner deres briller. 15 minutter efter start vender flyet tilbage til Rusland. (26. august 2011)
 • Alle ansatte om bord på et ukrainsk DonbassAero-fly fra Simferopol til Kiev anholdes af politiet få minutter før afgang. Både piloten, stewardesserne og flymekanikeren har en promille højere end 0,5, der er to gange den tilladte mængde. (11. marts 2010)

LÆS OGSÅ: Ballade på fly koster stive skandinaver dyrt

 • En mand bliver stoppet ved sikkerhedskontrollen i Nürnberg med en flaske vodka. Men i stedet for at aflevere den stiller han sig i sikkerhedskøen og bæller indholdet. Kort efter bliver geniet kørt på hospitalet med alvorlig alkoholforgiftning. (11. december 2007)

LÆS OGSÅ: De mest idiotiske ting foretaget i en lufthavn

 • En mand rejser fra Osaka til San Francisco sammen med sin kone. Han drikker sig fuld i Bourgogne-vin og slår sin kone seks gange i ansigtet. Han bliver anholdt, men hævder at det ikke er hans skyld og sagsøger flyselskabet for med vilje at have serveret ham så meget vin, at han var nødt til at slå sin kone.(december 2006)
 • Sommeren 2011 er kendt som 'den gyldne sommer' i luftfartskredse. 27. juni når en passager ikke hele vejen ned på toilettet og beslutter sig for at lade vandet i midtergangen på en flyvning fra Auckland til Singapore. Han rammer flere passagerer med de gyldne dråber
 • 11. august drikker en velvoksen 18-årig knægt sig fuld og tisser på en 11-årig pige, der sidder sammen med sin far og sin søster. Faderen er tæt på at flå hovedet af den berusede ungersvend.
 • 17. august kan den franske skuespiller Gerard Depardieu ikke holde sig, indtil flyet er nået op i marchhøjde, og han tisser således i en flaske. Den bliver dog hurtigt fyld op, og resten ender på gulvet.
 • En fuld passager på første klasse bliver efter sin rejse fra New York til Guyana så hidsig over, at flere økonomiklassepassager er kommet før ham hen til udgangen, at han åbner døren tættest på sig. Det aktiverer den oppustelige nødrutchebane, som passageren herefter glider ned af, før han bliver lagt i håndjern. (4. juli 2006)
 • En meget fuld passager flyver fra Atlanta til Wien og kræver mere sprut, men personalet nægter at servere for ham. Først smækker han en stewardesse over hånden, hvorefte han prøver at sætte ild til gardinerne ind til kabinepersonalet. Uden held. Han fik stadig ikke mere at drikke. (18. juni 2008)
 • En fyr forsøger at overbevise sin sidedame om, at han er en såkaldt air marshall. Han bilder hende ind, at han er i besiddelse af gasbeholdere, hvis indhold kan gøre alle i flyet bevidstløse. Derefter begynder han at tænde en ligter mellem benene på den overhovedet ikke imponerede kvinde. I stedet melder hun ham til kabinepersonalet, der heller ikke lader sig imponere, men i stedet omdirigeres flyet til Memphis, hvor sjoveren bliver anholdt. (20. maj 2011)
 • En britisk mand bliver så ophidset over, at kabinepersonalet om bord på en flyvning fra Mancester til Tenerife ikke vil give ham mere alkohol, at han uden stop bander voldsomt af både medpassagerer og stewardesser. Men kaptajnen får nok og vælger i stedet at sætte flyet ned på en lillebitte ø tilhørende Cap Verde, hvor han bliver smidt af flyet og overladt til de lokale myndigheder. Derefter flyver kaptajnen de andre gæster videre til Tenerife. (29. juni 2005)
 • En kvinde om bord på et United Airlines-fly fra Los Angeles til London bruger sin flyskræk som undskyldning for at blande sovepiller og vin. En stewardesse beder hende om ikke at have fødderne oppe på bordet og sparke til stoleryggen foran hende, og hun nægtes mere alkohol. I stedet fjerner hun en flaske med muligvis alkoholholdig håndsæbe fra flytoilettet og begynder at drikke indholdet, da hun er kommet tilbage til sit sæde. Da personalet prøvet at stoppe hende, går hun amok og hun slår, sparker og bider. Efter flyveturen er det eneste, kvinden erindrer, at hun var utilfreds med kvaliteten af den 'vin', United Airlines serverede. (29. april 2009)

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale