Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Caribien kalder

Bahamas og Aruba er ikke kun for rige og royale – du kan få to ugers charterrejse til vinter fra 12.000 kr.

På Isla Mujeres er strandene særdeles lækre. (Foto: Colourbox)
På Isla Mujeres er strandene særdeles lækre. (Foto: Colourbox)

– Aruba, Jamaica, ooh I wanna take ya. Bermuda, Bahama come on pretty mama.

Beach boy-klassikeren fra 1988 kan meget vel blive den næste melodi på din iPod, for rejser til Caribien er ikke længere forbeholdt rige amerikanere og dagdrømmere. De danske rejseselskaber tilbyder nemlig charterferier og krydstogter til de turkisgrønne strande midt imellem Nord- og Sydamerika, og her er der god mulighed for at fyre spanske gloser af under mere eksotiske himmelstrøg end det, de europæiske destinationer kan tilbyde.

Muligheden for at følge Fidel Castros fodspor på Cuba, at danse til reggaerytmer i Den Dominikanske Republik eller more dig over danske gadenavne på De Vestindiske Øer er gode, for udvalget af rejsedestinationer er stort. F.eks. Aruba, Mexico og Barbados er oplagte feriefavoritter, hvis du vil bytte den kolde danske vinter ud med badesandaler og farverige drinks.

Find billige charterrejser her

Den Dominikanske Republik
For charterturisten går de fleste ture med afgang fra Danmark til Den Dominikanske Republik på øen Hispaniola mellem Cuba og Puerto Rico.

Den Dominikanske Republik er en typisk tropedestination med hvide sandstrande, palmer og et hav, der skriger bounty-ø. Lokalbefolkningen er glade for at bevæge sig til inciterende rytmer, og merengue-dansende mænd og kvinder vrikker hofterne på restaurationer om aftenen. Dansen danses af alle, og det er svært ikke at lade sig rive med af de glade rytmer.

Når du trænger til et hvil, kan du slænge dig i en hængekøje mellem to palmer på stranden og nyde saften fra en frisk kokosnød.

De udbyder destinationen: Spies, Folkeferie.dk og Apollo.

Find billige flybilletter her

Caribisk krydstogt
Caribien kan også opleves til søs. Prøv f.eks. et krydstogt, som giver masser af oplevelser på flere forskellige destinationer, uden at kufferten skal pakkes ud mere end én gang. Et yndet stop for mange danske turister er Sankt Thomas, som var danskejet indtil 1917, hvor øen sammen med resten af Dansk Vestindien blev solgt til USA.

Sankt Thomas var den første af Danmarks tre ø-kolonier i Dansk Vestindien, og øen har stadig tråde til Danmark. Blandt andet kaldes Sankt Thomas' hovedstad for Charlotte Amalie og er opkaldt efter Christian 5.'s hustru, og der er stadig danske vejnavne flere steder i den vestindiske byen.

De udbyder destinationen: Apollo, Albatros Travel og FDM travel arrangerer krydstogtture i det Caribiske Øhav.

Cuba
Cuba er især kendt for Fidel Castro, cigarer og rom, men destinationen har meget mere at byde på.

Som den største ø i det Caribiske Øhav, har Cuba både strande, palmer og byer, der giver besøgende mulighed for både at slappe af og tage på kulturel opdagelsesrejse og samtidig få indblik i Hemingways og Fidel Castros Cuba.

Indtil 1997 var al kontakt mellem turister og den lokale cubanske befolkning forbudt. Nogle steder på øen er stadig opdelt. Der findes blandt andet strande, som er forbudt område for de lokale.

Havana er øens hovedstad. Der bor lidt over to millioner mennesker i byen, men tag også gerne ud i den frodige natur. I området nær Baracoa på Cubas syd-østside kan man blandt andet opleve Salto Fino, som er Caribiens højeste vandfald, og et smukt bjerglandskab med masser af floder.

De udbyder destinationen: Spies og Apollo har charterture for både børnefamilier og andre til Cuba. Lamatours.dk og Albatros Travel tilbyder grupperejser til øen.

Find spændende temarejser her

Isla Mujeres
En lille ø ud for Mexico, hvor stemningen stadig er afslappet og eventyrlig. Turismen er ved at have fået fat i Isla Mujeres, men den gode caribiske stemning er stadig intakt. Stranden Playa Norte på øens nordside kaldes Mexicos bedste, men også på øens sydside er der gode bud på solbadning. Fællesnævneren for begge strande er det smørbløde sand, der aldrig bliver for varmt at træde på, da sandet består af finknuste og kølende koraller. Øen er lille – kun ti kvadratkilometer, men mange vælger at leje en golfbil til lidt sightseeing, da biler på øen er forment adgang.

De rejser dertil: Apollo og Spies.

Aruba
Den vestindiske ø er selvstændig, men tilhører stadig det nederlandske kongedømme. Og der stopper sammenligneligheden med Europa. Turkisblåt vand, palmer og kridhvidt sand er det, der bedst beskriver Aruba. Naturen på Aruba minder ikke om naturen på de resterende øer i det Caribiske Øhav. Klimaet er tørt, og det gør øens udtryk mindre frodigt. Alligevel er det muligt at få andre oplevelser end solbadning her. Med jeep kan du blandt andet køre til nationalparken Arikok og se kaktusskove og små grotter, og ved kysterne er der mulighed for både katamaranture og vandsportsaktiviteter.

De udbyder destinationen: Ving og Spies.

Barbados
For mange er øen Barbados lig med det ægte Caribien med de mange solskinstimer, strande og havvand så flotte som et postkort. Øen tiltrækker besøgende, der lægger vægt på en oplevelsesrig ferie, hvor der både er mulighed for at opleve fortidens eventyr, fantastiske strande og sjove vandssportsaktiviteter.

Den største attraktion er havet og mulighederne for at bade, snorkle og dykke. Under overfladen er der enestående koralrev og mulighed for at se havskildpadder og farverige fisk. Har du hang til eventyr, kan du tage på dykkertur til et af de fire skibsvrag ved Carlisle Bay.

De udbyder destinationen: Team Benns og Svane Rejser.

Belize
Belize er med junglen og mayaruinerne et godt alternativ til andre caribiske destinationer. Junglen giver dig mulighed for at opleve bjergrige regnskove med eksotiske dyrearter, ruinerne giver et glimt af fortiden, og strandene indbyder til afslapning og vandplaskeri.

Den største attraktion i Belize er revet Palancar, som er verdens andet største. Langs revet findes omkring 200 små øer, og havet er fyldt med farverige fisk til glæde for dykkere og de snorklende. Det verdensberømte Blue Hole er en enestående oplevelse, som gør rejsen både eksklusiv og overvældende.

I junglen kan man gå på opdagelse i flere hulesystemer og være heldig at høre jaguarens brøl eller se spættefuglen tukanen.

De udbyder destinationen: Jesper Hannibal & Co.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen