Tag veninderne med til Malmø

En endagstur til Malmø byder på masser af shoppemuligheder, cafeer og gode spisesteder

(Foto: Mikkel Berg Pedersen)
(Foto: Mikkel Berg Pedersen)

Når der skal shoppes igennem, kan man tage sine veninder med Malmø. Her er fede forretninger, lækre spisesteder og afslappede cafeer. Vi har været i Malmø og samlet nogle tips til hyggelige steder og gode butikker.

Øko-tøj
Der findes flere små og forskellige butikker, som sælger økologiske produkter. I øvrigt var Malmø også den første by i Sverige, som blev nomineret og udnævnt til Fairtrade City. I Uma Bazaar tæt ved Gustav Adolfs Torv kan du finde både øko- og fairtrademærket tøj.

Du kan også kigge forbi Liebling, som ligger på Davidhallstorg. Butikken sælger bæredygtigt og lokalproduceret tøj.

Se også: Guide til venindetur i Amsterdam

… eller stilfuldt interiør
På Engelbrektsgatan ligger en række indretningsbutikker som Olsson & Gerthel og Norrgavel, som har et udvalg af svanemærkede møbler af naturmaterialer i lækkert design.

Norrgavel, Engelbrektsgatan 20, 211 33 Malmø

Svensk design 01
I det hippe kvarter Davidshall er der mange små unikke butikker, der sælger alt fra second hand-tøj til smart tøj af nye, unge designere.

Hvis I hellere vil have de mere etablerede mærker, er Spirit Stores svaret. Her er samlet alle de kendte svenske mærker som Filippa K og Tiger of Sweden. Der er både tøj til mænd og kvinder fordelt på to etager.

Adresse: Södra Förstadsgatan 25, 21420 Malmø

400 oste et sted
I Osthuset ikke langt fra Lilla Torg kan du finde masser af forskellige oste. Butikken har ligget der i over 100 år, og der skulle eftersigende findes over 400 forskellige slags oste i butikken, så det skulle være muligt at finde en, man kan lide.

Skomakaregaten 12, 211 34 Malmø

Te på gammeldags facon
I Fiveoclock The-Handel kan du købe forskellige slags te i både sort, rød og grønne sorter. Butikken er gammeldags indrettet med en hyggelig stemning.

Skomakaregatan 1, 203 13 Malmø

Indtag frokosten på Lilla Torg
På det centrale Lilla Torg finder du masser af restauranter og hyggelige barer med udeservering og varmelamper. Det er en køn, lille plads, som er svær at komme udenom, når man er i Malmø.

Og drinks på Möllevångstorget
Möllevångstorget er mere farverig og miljøet kreativt. Der lever 174 forskellige nationaliteter i Malmø, og det kan mærkes i området omkring Möllevångstorget. Det er et kvarter med torvehandel, butikker, cafeer og restauranter fra hele verden.

Hvil fødderne med hjemmebag
På den lille cafe Sockerbit i Holmgången kan du hvile fødderne, mens du drikker en kop the, og spiser en af de mange hjemmebagte kager. Indretningen er cosy og helt nede på jorden.

Sockerbit, Holmgången, Malmø

Se også: Storbyguides til børn og deres forældre

… eller spis kage på konditoriet
På det traditionelle konditori Hollandia kan du få masser af lækre kager både kanelbullar, lagkage, macarons og andre lækkerier. Vi fik henholdsvis et stykke chokoladelagkage og kanelbullar. Begge dele smagte dejligt, stedet var hyggeligt med lysekroner i loftet, sød servering, udeservering og rimelige priser. Det kan helt klart anbefales.

Hollandia, Södra Förstadsgatan 8, Malmö

Afslut dagen med et dyp
På det nyrenoverede Ribersborg Kallbadhus kan du både få massage, ansigtsbehandlinger, spaoplevelser og vinterbade. Du kan læse mere om stedet her: Ribersborgkallbadhus.se.

Limhamnsvägen, Brygga 1, 217 59 Malmø

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere