Konkurs medfører mega-regning

En ekstraregning kan være på vej til forbrugerne efter Tyrkiet Ekspertens konkurs

Det er ikke kun de kunder, som fik deres rejse spoleret, som kan blive ramt af Tyrkiet Ekspertens konkurs.

En stinker i form af en millionregning risikerer nemlig at lande i favnen på fremtidens rejsende. Sådan lyder de dystre udsigter fra Rejsegarantifonden, der lige nu er i gang med at opgøre sagerne fra de mere end 1000 kunder, der indtil videre har anmeldt krav i forbindelse med konkursen.

Rejsegarantifondens egenkapital var ved årsskiftet på 80,6 millioner kroner. Det beløb vil imidlertid skrumpe gevaldigt, hvis de foreløbige tal holder. Som det ser ud nu, frygter Rejsegarantifonden nemlig, at der er tale om den største konkurs i fondens historie, og at tabet kan nå helt op på mellem 25 og 30 millioner kroner.

– Hvis det kommer til at koste så meget, som vi har estimeret nu, er det næsten en tredjedel af fondens nuværende formue, og så skal bestyrelsen beslutte, om de synes, at der er nok tilbage, eller om der skal betales noget mere, Birgitte Fjeldhoff, direktør i Rejsegarantifonden.

Mærkelig konkurs

Som reglerne er i dag, er kunder, som har købt pakkerejser, omfattet af Rejsegarantifonden. Derimod skal kunder, der kun køber flybillet, købe en konkurssikring, hvoraf 20 kroner går til garantifonden.

– Det kan jo godt være, at man enten siger, at det beløb skal sættes op, eller at man også skal betale et beløb hver gang man køber en pakkerejse, siger Birgitte Fjeldhoff.

Rejsegarantifonden undrer sig samtidig højlydt over, hvordan Tyrkiet Eksperten kunne gå konkurs. 30. juni blev Tyrkiet Ekspertens økonomi fundet tilfredsstillende af fonden. 12. oktober gik selskabet konkurs.

Fonden opfordrer derfor kurator i konkursboet til at foretage en ’grundig undersøgelse’ af årsagerne til konkursen.

– Vi synes, at det virker mærkeligt, at det kunne gå så galt, så hurtigt. Og det vil vi gerne have undersøgt, siger Birgitte Fjeldhoff.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere