Ferier med alt betalt

Få de bedste tips til charterrejser med all inclusive og få endnu mere ud af dinf erie

(Foto: Johner Images)
(Foto: Johner Images)

Det er behageligt at holde ferie med tegnebogen i lommen og kun tage stilling til, hvor vidt du skal have anden gang i buffeten eller ej.

Og det er der tilsyneladende et stigende antal danskere, der er enige i. Antallet af danskere, som drager af sted på ferier, hvor alt er betalt, er nemlig steget i de seneste år. Det fortæller Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies.

Læs også: Bo gratis i hele verden

I 2007 sendte rejseselskabet otte pct. af deres gæster på ferie med all inclusivekonceptet, og i sommeren 2013 er tallet vokset til ca. 40 pct.

Også hos Star Tour oplever de en større efterspørgsel på all inclusive, og ifølge salgsdirektøren i Star Tour, Stig Elling, er prisen en vigtig grund til konceptets popularitet.

– Undersøgelser viser, at en familie kan spare op til 35 pct. på feriebudgettet, når de køber all inclusive-ferie til for eksempel Tyrkiet. Det er én god grund til, at all inclusive har været den hurtigst voksende ferietendens, vi har oplevet over de seneste fem år, siger Stig Elling.

Det er typisk børnefamilier, der er glade for konceptet, fordi det både sparer tid og penge, fortæller Bent Bernardi Sørensen, informationschef i Bravo Tours.

– I modsætning til at du hver aften skal ud i bylivet for at finde en restaurant, er det nemt og behageligt blot at gå ind i hotellets restaurant, hvor der ikke er ventetid på hverken bord, betjening eller mad. I løbet af dagen er det nemt at forsyne børnene med vand, is og andre gode sager, der hører til all inclusive, mens du opholder dig ved hotellets pool, fortæller han.

Læs også: Se prissammenligning på populære storbyer

Når du holder ferie, hvor alt er inkluderet, får du nemt et overblik over budgettet. Du kan nemmere sikre dig, at du ikke bruger for mange penge, og samtidig undgå, at der dukker alt for mange ekstra trækninger op på kontoen, efter du er kommet hjem.

Fokuser på det vigtige Torben Andersen fra Spies understreger dog også, at der er mange forskellige varianter af all inclusive-konceptet, og dermed også af kvaliteten.

– Når du skal vælge et all inclusive-hotel, er det en god ide så hurtigt som muligt at beslutte dig for, hvad der er vigtigt. Er det is til børnene, antallet af restauranter og barer, udbuddet af gratis aktiviteter, kvaliteten på spiritus og vin eller noget helt andet? Vælg gerne en kategori højere, end du normalt gør. Det vil du blive glad for, når du sidder i restauranten eller nyder din gin og tonic i baren, siger Torben Andersen.

Vær desuden opmærksom på at det kan variere, hvad der er med i prisen, når du bestiller en ferie med alt inkluderet. Som hovedregel kan du regne med at der minimum er tre måltider om dagen med drikkevarer, snacks og is til børn og derudover underholdning, shows, børneklubber og andre aktiviteter.

Læs også: Rejs til varmen for under 1200 kroner

Prøv også de lokale Bent Bernardi Sørensen fra Bravo Tours, råder dog all inclusive-gæster til at opsøge lokale restauranter et par gange på ferien – også selv om de har købt med alt inkluderet.

– Ved at vælge all inclusive snyder man sig for de spændende oplevelser, man får på lokale restauranter. I mange tilfælde er det synd for feriedestinationerne, at all inclusive er blevet så udbredt. Når vore gæster udelukkende spiser på hotellet, går det ud over de unikke lokale restauranter, som er en væsentlig del af kulturen og oplevelserne på stedet. Hvis restauranterne lukker, følger meget andet med, og så risikerer destinationen at blive ødelagt som feriested, fortæller Bent Bernardi Sørensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere