Fire fede i Caribien

Elskovsferie eller dagdriverliv på stranden? Ferie guider dig rundt i Caribien

(Foto: Spies)
(Foto: Spies)

Reggae i højtalerne, afslapning for fuld skrue og strande, der får dig til at sukke efter evigt liv under palmerne. Caribien er vært for vinterhalvårets skønneste feriedestinationer. Ferie guider dig til fire ekstra fede postkortperfekte øer.

1. Kærlighedens ø
Nyforelskede, der småkyssende går ture hånd i hånd langs stranden, nygifte, der sammen fejrer ægteskabets første rejse. Aruba er kærlighedens ø og et absolut hot spot for par på bryllupsrejse. Måske er det de hvide strande med sand så blødt som hvedemel, der lokker.

Læs også: Flyv til New York med SAS

Måske er det solens bløde stråler på solbrun hud. Det er i hvert fald skruet godt op for kærligheden på Aruba, som satser hårdt på evig forelskelse og (rige) brudepar.

Derfor er øen en oplagt scene for en særlig smuk bryllupsfest eller en rejse i tosomhedens tegn.

2. Gammel dansk
Dronningens Gade ligger ikke kun i større danske byer. Den findes også på de tidligere Dansk-vestindiske Øer i eksotiske Caribien.

Øerne var i dansk varetægt fra 1754-1917 og ligger i den nordlige del af De Små Antiller i Det Caribiske Hav. Du kan flade ud på øerne St. Thomas, St. John og St. Croix, og flere danske charterselskaber arrangerer pakkerejser hertil.

(Foto: Bravo Tours)
(Foto: Bravo Tours)

3. Surf og strand
Sig Caribien og mange tænker straks på Barbados. Her løber rommen i stride strømme, og de allestedsnærværende calypsorytmer får selv den mest stivbenede til at vrikke let med hofterne.

Læs også: Flyv til USA med SAS

De blide bølger lokker masser af badeglade turister til syd- og vestkysten, mens de unge og fartglade foretrækker de vilde vover på surfboardet langs østkysten.

Og på Barbados har en særligt en bestemt dansker gjort sig bemærket. Det var nemlig den danske geolog og huleforsker Ole Sørensen, der i 1971 opdagede den kæmpestore kalkstenshule Harrisons Cave med vidunderlige vandfald og umanerligt flotte underjordiske strømme. En oplagt udflugtsmulighed, hvis du vil holde pause fra solbadning og dagdriverliv.

(Foto: Gusdiaz)
(Foto: Gusdiaz)

4. Røg og rumba
Castro, cigarrøg og kommunisme blandet med livsglæde og vigtig verdenshistorie. Cuba er en feriedestination helt for sig. Ja, det ER Caribien, men landet er så meget anderledes end nabolandene.

Læs også: Flyv til San Francisco med SAS

Selv om kommunismen har haft et solidt jerngreb i landet gennem årtier, har det været ganske umuligt at knuse befolkningens gæstfrihed, livsglæde og trang til at danse.

Du kan selv danse gennem Havanna eller ned til liggestolen på strandene, for flere danske rejseudbydere arrangerer ferier med direkte fly fra Danmark.

(Foto: doug8888)
(Foto: doug8888)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere