Barnlig i London - se guiden

London er en af Europas bedste storbyer at besøge med børn. Her er et udpluk af, hvad du kan se, spise og opleve med poderne

Hvor går man hen som det allerførste, når man har børn med? Til Madame Tussauds berømte voksmuseum selvfølgelig.

Museet er inddelt i rum og emner som sport, film og musik, og vi brugte lang tid på at beundre Brad Pitt og George Clooney, at studere Michael Jacksons meget realistiske look og trykke hånd med Angela Merkel. Rædselskabinettet er rædselsfuldt på den gode måde! Vildt uhyggeligt.

Se også: TV: London t/r på en dag - giver det mening?

Nær: Baker Street Tube Station. Priser: Tjek hjemmesiden for der er div. rabatordninger, blandt andet sparer du 25 procent ved at købe på nettet: Tussauds billetsalg

Bagefter kan man tage tuben til Piccadilly Circus og spiste på Rainforest Cafe i West End. En stor succes! Maden er ganske udmærket cafemad – burgere, salater, laks osv., isdesserterne er himmelske set med barneøjne, men det er først og fremmest interiøret, som er værd at komme efter.

Læs også: 4 gratis glæder i London

Det er et temmelig dyrt sted, men det er værd at betale nogle ekstra pund for oplevelsen. Man sidder nemlig i en regnskov og spiser. Og den har fået alt, hvad den kan trække af papegøjeskrig, cikadesang, rislende vandfald, store voksdyr, træer, blomster samt en smuk blå stjernehimmel.

Nær: Piccadilly Circus Tube Station.

Priser: Friskpresset stor juice ca. 40 kroner, en Rainforest burger med (hjemmelavede) pommes frites ca. 150 kroner.

Se menukortet her: Rainforest Menu

Aftenen kan man tilbringe i teatret, hvor man kan se en af de fantastiske musicals for eksempel Mary Poppins eller Annie.

Børnevenlig shopping
Læg ud med en tur i det enorme Harrods, der er en overdådighed på syv etager. Her er der tøj i alle prisklasser – undtagen de meget lave – i smukke omgivelser med stuk, vægmalerier, lysekroner osv. Uanset om man er shoppelysten eller ej, er Harrods en attraktion i sig selv.

Også Fortnum & Mason er et besøg værd. Prøv afternoon tea i deres nye tesalon men husk at bestille bord hjemmefra. Der er masser af butikker i nærheden af Fortnum & Mason, men vi vil særligt anbefale en til den børnevenlige ferie: Sæbebutikken Lush.

Det er ikke så sært, som det lyder, for butikken (eller: butikkerne, der er nemlig flere) er supersjov at snuse rundt i. Her er sæber og andre skønhedsprodukter i alle farver og former og med alverdens dufte som kaffe og vanilje, et kækt personale og en fed atmosfære.

Der er også adskillige skønne chokolade- og slikbutikker i området: Prestat, Godiva, La Maison du Chocolat og ikke mindst Mrs Kribble’s Olde Sweet Shoppe, Brewer Street, som er den mest nuttede slikbutik med retroslik og naturligvis mange forskellige fudges at vælge imellem.

Camden, som er en metrotur væk, er også et festligt område. Når man går ned ad Camden Street, vil blikket uvægerligt flakke, fordi der er så mange små, corny butikker og sjove mennesker. Undgå weekenderne, for der er virkelig mange mennesker.

Nær: Camden Town Tube Station.

Ved floden
Tower of London er også for børn, blandt andet kan de se de smukke kronjuveler og en interaktiv udstilling om Tower of Londons fanger, hvor man kommer op i ‘Bloody Tower’ som som en del af den uhyggelige udstilling. En kanalrundfart er et must. I kan slutte sejlturen tæt på den mageløse London Eye, et gigantisk stort pariserhjul, som ligger ved Themsen.

Læs også: Afternoon tea midt i København

Det er så absolut anbefalingsværdigt at prøve det – smuk udsigt over byen og nærmest magisk at sidde helt deroppe i en glaskuppel. Til sidst: Husk at tage ungerne med på en pub og spise fish & chips, mere engelsk bliver det ikke! Indiske restauranter er også et hit, da de ofte har mange små, sjove retter at vælge imellem, er billige og meget bedre end herhjemme.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere