Ærke uamerikansk

Glem fordommene om USA og tag til staternes sydligste punkt, der med sin caribiske charme blandt andet har lokket Hemmingway til øen

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Lej en bil og kør ned over Florida Keys. På vejen krydser du omkring 800 øer, hvoraf de 42 er forbundet af broer, som udgør en lang hovedvej. Endestationen og den sidste ø i pølseenden: USA's sydligste punkt, Key West.

Læs også: Godt bord på restauranten hvis du ser godt ud

Her huserede den kendte forfatter Ernest Hemingway af flere omgange, og byens stolte turistattraktion er da også Hemingway House, hvor forfatteren boede fra 1930 til 1939, og som i dag er indrettet som museum for forfatteren.

Og skulle man være i tvivl, var 'Papa' Hemingway såmænd en inkarneret levemand, som givetvis blev tiltrukket af øens tilbagelænede caribiske charme, som i adskillige årtier også har tiltrukket alt fra hippier, intellektuelle og turister til byen.

På selve hovedgaden, Duval Street, ligger Hemmingways gamle stamværtshus Sloppy Joe's, som bestemt også er et besøg værd, hvis man har sat sig for at følge i forfatterens fodspor.

Læs også: Guide: Juleshopping i Paris

Besøg desuden The Southmost Point, der ligger for enden af Duval Street og er det absolut sydligste punkt i USA (med undtagelse af Hawaii). Her skal enhver turist selvfølgelig foreviges ved en farverig cementbøje, som markerer det sydligste punkt – selv om det rent faktisk er lidt snyd, fordi det sydligste punkt i virkeligheden ligger inde på en amerikansk militærbase, som er nærmeste nabo til bøjen.

Aftnerne kan du med fordel tilbringe på Mallory Square, hvor turisterne hver aften samles for at se solnedgangen ned over Den Mexicanske Golf og samtidig nyde folkelivet og de mange gøglere og musikere på pladsen.

Key West er med sine knap 25.000 indbyggere en lille ø, som du kun kan komme til ved at køre de ca. 3-4 timer fra Miami ned gennem det mægtige ørige – en oplevelse i sig selv.

Læs også: Her er den ultimative ferie for gamere

Derfor kan du med fordel kombinere en rejse til Key West med et stop på en af de andre øer, et besøg i Miami, Fort Lauderdale, Orlando eller andre af Floridas attraktioner.

Se her, hvad det koster at tage afsted.

Ekstra Bladet tager forbehold for prisændringer og udsolgte rejser. Priserne er pr. person v. to voksne og to børn medmindre andet er anført.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere