Rejsepriserne er i bund inden jul

Årets billigste rejseuger er uge 48, 49 og 50 - og i år kan du komme af sted for endnu færre penge

(Foto: Dmitry Rukhlenko)
(Foto: Dmitry Rukhlenko)

Hvis du drømmer om at flygte fra kulde, mørke og juletravlhed, er der godt nyt.

De kommende uger – nærmere bestemt slutningen af november og starten af december – er nemlig de allerbilligste måneder af rejse.

Læs også: Hohoho, se Julemandens mange hjem

– Der er et større markedsudbud i forhold til efterspørgslen på rejser. Og det skyldes, at det er en periode, hvor folk ikke rejser så meget, fortæller direktøren for rejsesøgemaskinen Travelmarket, Ole Stouby. Derfor er disse uger altid de billigste rejseuger på året. Men i år er priserne endnu mere i bund, end de har været længe, fortæller han.

Det udsagn bliver bakket op af salgschefen i Star Tour, Stig Elling.

Ifølge de to skyldes de exceptionelt lave priser, at der lige nu hersker priskrig mellem flyyselskaberne, fordi flere og flere åbner nye ruter på samme strækninger.

I løbet af det sidste år har mange lavpris flyselskaber anlagt nye flyruter på både storby- og charterdestinationer, og ifølge Ole Stouby er det særligt flyyselskaberne Norwegian Air, Ryanair og Easyjet, som har gjort sig bemærkede med mange nye ruter.

Rejser til halv pris
Travelmarket har indtil videre lavet en undersøgelse af flyypriserne i uge 48, og den viser, at flybilletterne er billigere, end de har været de sidste 2-3 år, fortæller Ole Stouby. Og det er særligt rejserne inden for Europa, som er billige.

Læs også: Barnlig i London - se guiden

Ole Stouby forventer, at billedet vil se ud på samme måde i uge 49 og 50. Star Tour beretter også om ekstra billige rejser i ugerne 48, 49 og 50, og her er det særligt rejsemålet Gran Canaria, som er billigt. Derudover er der gode tilbud på Kap Verde, Thailand og Dubai. Og ifølge Stig Elling er der mange penge at spare:

– Du kan spare op til 50 pct. på rejserne, hvis du tager af sted i den periode, siger han og vurderer, at ?ere efterhånden har fået øjnene op for de billige rejseperioder og fordelen ved at rejse uden for sæson, selv om tidspunktet på året er et af de mindst populære.

– Nu kommer vinteren og det kolde vejr, og så er danskerne klar til at tage af sted.

Det kan stadig nås
Selv om vi snart nærmer os den famøse uge 48, er der stadig mulighed for at hente billige billetter ved rejseselskaberne.

Læs også: Ishotel påbudt at installere brandalarmer

Stig Elling skønner, at Star Tour har omkring 3000 pladser tilbage på deres charterrejser i den billige periode.

Ole Stouby fortæller desuden, at et generelt fingerpeg er, at du skal købe billetterne tre til fem uger før af- rejse for at få de billigste billetter, så det kan stadig kan nås.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere