Her finder du det billigste julemarked

Rejs til Budapest, hvis du vil have meget jul for pengene

I denne bod i Budapest kan du blandt andet købe den lokale udgave af gløgg.
I denne bod i Budapest kan du blandt andet købe den lokale udgave af gløgg.

Julermarkeder bliver stadig mere populære. Og flere af af rejser endda efter dem. Således flokkes danskere til byer som Berlin, Hamborg og Malmø for at drikke glühwein eller gløgg og gufle ristede kastanjer.

Men det kan sagtens blive en dyr fornøjelse at købe nisser og granornamenteringer i både Sverige og Tyskland. Vil du have det billigt, skal du længere væk - nærmere bestemt Budapest.

Se også: TV: London t/r på en dag - giver det mening?

En britisk undersøgelse foretaget af Post Office Travel Money viser nemlig, at den ungarske hovedstad er billigst. Generelt er prisniveauet lavt, og du kan både drikke og spise billigt i Budapest.

Se også: Her er Europas hyggeligste julemarkeder

Byen efterfølges af Riga, der også er i direkte flyafstand fra Danmark, mens Tallinn er faldet fra en en førsteplads sidste år til en ottendeplads.

Ellers kommer altid populære Prag i top-fem.

De dyreste julemarkedsdestinationer finder man i Østrig, Schweiz og Tyskland med München som den absolut dyreste.

Se også: Guide: Juleshopping i Paris

København ligger dog ikke meget under München på grund af de høje priser på mad og vin.

Briterne skal således lægge 2.200 kroner for måltider, vin, transfer fra lufthavn samt kaffe og kage, mens prisen i Budapest er 710 kroner.

Er fokus derimod på billige julegaver, skal du overraskende nok rejse til Schweiz. En undersøgelse fra Hotels.com afslører nemlig, at indkøb af iPad Air, iPad Retina Display, Læderhandsker til kvinder, Jean Paul Gaultier ’Le Male’ Eau de Toilette 75 ml, Calvin Klein-strømper, iPhone 5s, Spiderman-madkasse, Susan Boyle 'Home for Christmas' CD, Chloe by Chloe parfume 75 ml, Barbie Dreamhouse, 'How I met your Mother 'sæson 7 på dvd, Levi’s 501 (men’s straight leg jeans) samt et Harry Potter bokssæt (alle bøger) koster 12.557 kr.

Se også: Juleshopping i mulighedernes by

Til sammenligning er prisen i Danmark 19.300 kr. Vi er på en trist 25. plads ud af 29 lande. Heldigvis trumfes vi dog af vores notorisk dyre venner i Norge, der kræver 21.417 kr. for disse varer.

I Sverige er prisen derimod kun 15.445 kr.

- Det er altid sjovere at købe julegaverne i udlandet og dermed kombinere julegaveindkøbene med ferie og nye oplevelser. Vores julegaveindeks kan i denne forbindelse være brugbart, hvis man vil have en indikation af, hvor i verden det bedst kan betale sig at gå på indkøb - hvis der ikke skeles til rejseudgifterne, siger Kate Hopcraft fra Hotels.com.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere