Berlin og Paris vil af med Airbnb

Årsagerne er forskellige, men resultatet er det samme. Det vil gøre ondt på de mange brugere og udlejere på sites som Wimdu og Airbnb

Det kan snart være fortid helt lovligt at leje en privat bolig i den forlængede weekend i Paris. (Foto: AP)
Det kan snart være fortid helt lovligt at leje en privat bolig i den forlængede weekend i Paris. (Foto: AP)

I 2011 blev det ulovligt for private at udleje deres lejligheder i New York i mindre end 30 dage af gangen. Det var en sjælden modgang for ellers fremadstormende virksomheder som Airbnb og Wimdu.

Heldigvis for disse sites er man dog indtil videre gået efter udlejerne og ikke de sites, der samler disse. Så derfor kan du som rejsende stadig søge lejligheder i New York på private udlejningssites.

Se også: Lej Merkels tidligere lejlighed i Berlin

Tidligere denne måned har advokat Eric Shcneiderman dog krævet, at Airbnb heller ikke længere må formidle information fra private udlejere.

- Vi må fortsætte med at bryde væksten af illegale hoteller og online lejlighedsbookingsites. Denne ulovlige praksis fjerner muligheden for billige boliger og indtægter fra hotelernes omsætning, mens der ikke er nogen forbrugersikkerhed, når det gælder brand- og sundhedshensyn, lyder det fra New Yorks turistmyndigheder, NYCGo.

Se også: Scor kassen på dit tomme sommerhus

Og nu risikerer europæiske destinationer som Berlin og Paris at følge trop.

Paris menes at lukke muligheden for at private kan udleje deres boliger i mindre end en måned af gangen i løbet i maj, hvilket naturligvis møder protester blandt de mange mennesker, der mener, at det er en genial måde at bo på, når man er ude at rejse.

Se også: Stadig byernes by

I Paris taler man endda om at gøre det umuligt at udleje sin private bolig mindre end et år af gangen. Men mens lovgivningen i New York handler om at sikkerhed for fastboende, skatteunddragelse og underminering af hotelindustrien, så er den primære årsag i Paris, at de mange private udlejningslejligheder kan få huslejepriserne til at eksplodere.

Se også: Tjen penge i juleferien

I Berlin har man en blød indslusning, før forbuddet ventes at træde i kraft i løbet af to år. Her handler det om, at man mangler boliger til storbyens beboere. Berlins befolkningstal stiger således med cirka 40.000 om året.

Se også: Svensk Airbnb-lejlighed brugt som bordel

Ifølge Daily Mail udlejes der private ferieboliger for mere 450 millioner kroner om året i Europa.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere