Fire fede julemarkeder i Hamborg

Oplev ægte julestemning syd for grænsen, hvor alle vores juletraditioner stammer fra

(Foto: Roberto Hegeler)
(Foto: Roberto Hegeler)

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og er du til jul med jul på, skal du sætte kursen mod syd, for indbegrebet af god dansk julestemning stammer nemlig fra Tyskland. Tyskerne står også bag opfindelsen af julemarkedet, som de dyrker i stor stil.

Læs også: Hohoho, se Julemandens mange hjem

Ikke mindst i Hamborg, der vrimler med julemarkeder i alle afskygninger. Ferie har fundet de fire fedeste af slagsen.

Forbudt for børn
Er du til et lidt mere utraditionelt julemarked med erotik på dagsordenen, er St. Pauli-markedet på Reeperbahn et godt bud. Som det eneste marked i Tyskland skal du være over 18 år for at komme ind – og det er vist også bedst, for på markedet er der stripshows og varieté på programmet.

Her finder du levende musik, drinks med frække navne og masser af julegaveideer af den mere pikante slags.

Nostalgiske nisser
På Hamborgs rådhusplads er byens største julemarked at finde. Her valfarter hvert år tre mio. mennesker til for at se det historiske julemarked med sine små temagader – eksempelvis en legetøjsgade, en delikatessegade og en slikgade for de lækkersultne.

Herudover er det på markedet muligt at se julemanden svæve over pladsen – det gør han nemlig hver dag klokken 16, 18 og 20.

Læs også: Barnlig i London - se guiden

På markedet er der masser af serveringsboder, og markedet praler desuden med en helt særlig og lækker opskrift på glögg, hvis du er til det.

Julesjov
På julemarkedet i Hafencity er der masser af spændende aktiviteter at give sig i kast med for både små og store legebørn. Du kan blandt andet prøve den store skøjtebane, karrusellen eller synge med på markedets fælles julesang.

Herudover er der en stor oplyst julekalender, hvor der hver dag klokken 18 åbnes en ny låge med en gave, som markedets besøgende kan vinde.

Småt og godt
Fleetinsels julemarked er et mindre et af slagsen, så julemarkedet er godt egnet, hvis du trænger til at komme lidt væk fra menneskemylderet. Markedet ligger desuden kun et stenkast fra det store marked på rådhuspladsen, og det er derfor oplagt at tage de to efter hinanden.

Læs også: Ishotel påbudt at installere brandalarmer

Fleetinsels julemarked var for få år siden helt ukendt, og selv om markedet i dag er kendt af de fleste, har det stadig en særlig romantik, som de store markeder ikke har. Her sørger bl.a. et nostalgisk pariserhjul og masser af julelækkerier for den helt rette julestemning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere