Julen varer længe i år

Helligdagene falder i år ud til medarbejdernes fordel, der med få fridage kan holde lang juleferie

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Du skal ikke bruge mange fridage for at få en god lang juleferie i år. Juleaften falder i år så heldigt på en tirsdag, og det betyder, at tirsdag, onsdag og torsdag er fridage for de fleste.

Derfor behøver du kun at tage to dage fri for at få en hel uges ferie. Og hvis det ikke er nok, kan du med blot to ekstra fridage oven i hatten få to ugers sammenhængende ferie over jul og nytår.

Læs også: Hohoho, se Julemandens mange hjem

Fænomenet kaldes ’arbejdstagerjul’ og kan aflæses direkte på bundlinjen. Både hos rejseselskaberne og samfundet.

Førstnævnte jubler i kor med arbejdstagerne, for lang juleferie er lig med et stigen- de salg af rejser over julen. Men staten går glip af mil- liarder, når hjulene går i stå i så lang tid.

Koster mange penge
Når der derimod er tale om arbejdsgiverjul, hvor juleaften og de følgende helligdage karambolerer med en weekend, hvor vi i forvejen har fri, ringer kasseapparatet. Hos Dansk Erhverv har man lavet en udregning, der viser, at den seneste arbejdsgiverjul i 2011 medførte en ekstra værdiskabelse på omkring 3,8 milliarder kroner. Det svarer til 0,21 procent af Danmarks bnp.

I år er det i rejseselskaberne, at kasseapparaterne ringer.

Hos Apollo Rejser har man i høj grad mærket til den øgede efterspørgsel:

– Flere end normalt kontakter os for at høre, hvordan julen kan fejres på deres juleferierejse, og om middag på en god restaurant, juletræsfest på hotellet eller en stor kulturel oplevelse som teater eller musical kan bookes hjemmefra, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

Udenlandske ferieeventyr
Ifølge Apollo rejser mellem 25.000 og 30.000 danskere totalt set udenlands over julen i år, og det er flere end normalt.

– Ud over et markant højere juleferiesalg i år mod sidste år viser bookingmønstret, at børnefamilier i langt højere grad end tidligere drager af sted, tilføjer hun.

Læs også: Ishotel påbudt at installere brandalarmer

Arbejdstagerjulen betyder ikke blot, at flere rejser til udlandet, men også, at danskerne rejser til fjernere destinationer i længere tid.

En undersøgelse fra Expedia viser, at de fjerne destinationer sidste år, hvor det også var arbejdstagerjul, toppede danskernes ønskeliste i forhold til året før.

Og den tendens ser ud til at fortsætte i år:

– Der er flere, der tager på lange rejser over jul og nytår, fordi man ikke skal bruge så mange feriedage på at få en ekstra uge med, og i år er der særlig rift om pladserne, fordi Spies og Star Tour har droppet rejser til Egypten pga. uro, siger kommunikationschefen i Spies, Torben Andersen.

Apollo oplever særligt, at De Kanariske Øer storsælger, hvilket hænger sammen med, at de største rejseselskaber først åbner op for Rødehavskysten lige efter nytår, og at De Kanariske Øer generelt oplever et enormt interesse-boom i disse år. Herudover er Jordan populært og også oversøiske destinationer som Thailand og Den Dominikanske Republik. Samme rejsemål er populære blandt Spies’ kunder:

Læs også: Barnlig i London - se guiden

– Langt de fleste tager til Gran Canaria, det gælder for ca. 70 pct. af dem, der rejser. Thailand er også meget populært. Du kan stadig nå at stikke af sted for en slik. Se her hvortil og hvor længe.

Priserne er indhentet fra den 8. til den 13. november 2013.

Ekstra Bladet tager forbehold for fejl og udsolgte billetter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere