Danske turister trodser tyfon

Asien har længe været en yndet feriedestination blandt os danskere, når vinterhalvåret herhjemme byder på dårligt vejr

(Foto: Stine Bidstrup)
(Foto: Stine Bidstrup)

Også Filippinerne, og selv om den voldsomme tyfon hærgede dele af landet tidligere på måneden, ser det ikke ud til at have give danskerne mindre lyst til at rejse dertil. Det viser en undersøgelse fra rejsesøgemaskinen Momondo.

Læs også: Julen varer længe i år

Ifølge Momondo har søgningen efter rejser til Filippinerne ligget stabilt hele november måned – også efter tyfonen ramte landet. Og det kommer bag på Momondos pressechef Julie Pedersen:

– Vi plejer at kunne se et voldsomt fald i søgningerne, når destinationer rammes af kriser og naturkatastrofer, hvilket er helt naturligt. Men det lader ikke til, at danskerne har dæmpet ambitionerne om at besøge Filippinerne inden for den nærmeste fremtid på trods af den tragiske situation og ødelæggelserne efter tyfonen.

Turisme hjælper
At vi danskere stadig er interesserede i Filippinerne som rejsemål, er yderst positivt for landet, mener antropolog og turismeforsker Anders Sørensen fra Tourismlab.dk.

Naturkatastrofer kan nemlig betyde et fald i antallet af turister og dermed økonomiske konsekvenser for et land, der i forvejen ligger ned.

Når naturkatastrofer og terror rammer et land, er det ikke bare et specifikt område, det går ud over, men hele landet, fordi turister undlader at tage dertil, forklarer han.

Ifølge Anders Sørensen har mange turister den holdning, at vi ikke kan være bekendt at tage på ferie i et katastroferamt land, og det er bare med til at forværre landets økonomiske situation, fortæller han:

– Hvis man bliver væk, mindskes landets økonomiske grundlag yderligere, fordi de er afhængige af indtægter fra turisme.

På Filippinernes opfordrer Ministeriet for Turisme da også stadig turister til at komme til landet.

De tydeliggør, at landet stadig er en sikker og sjov destination for turister, og at både indenrigs- og udenrigstransport fortsat vil være fungerende.

Rejs bare af sted

Opfordringen fra Filippinernes turistministerium giver god mening for Anders Sørensen:

– Mange turistministerier er meget bevidste om, hvilke konsekvenser det kan have for turismen og er derfor ofte hurtigt ude med at fortælle, at landet stadig kan besøges.

Læs også: Jul i Tivoli - en dyr fornøjelse

Anders Sørensen understreger desuden, at mange dele af Filippinerne ikke er berørt af tyfonen, og at du stadig sagtens kan besøge landet, som turistministeriet opfordrer til.

– Havde jeg en billet til Manila, ville jeg ikke være betænkelig ved at bruge den.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere