Thailandske turistmål er trygge

Rejsedirektør mener ikke, at der er nogen grund til at frygte for julerejsen til Thailand i forbindelse med de seneste dages optøjer i Bangkok

Danske turister kan trygt rejse til de populære thailanske turiststeder, siger rejsedirektør Stig Elling til Ekstra Bladet Ferie. (Foto: Colourbox.com)
Danske turister kan trygt rejse til de populære thailanske turiststeder, siger rejsedirektør Stig Elling til Ekstra Bladet Ferie. (Foto: Colourbox.com)

Der er i disse dage voldsomme demonstrationer i Bangkok - blandt andet i områder, hvortil der også er turister. Gadedemonstrationerne har været de største i Bangkok siden 2010.

Der har været flere voldelige episoder, der er endt med dødelig udgang, og Udenrigsministeriet opfordrer således danskere til at holde sig på stor afstand af demonstrationer og opbud af militær og politi. Ligeledes opfordres rejsende til at udvise forsigtighed på steder, hvor der er mange mennesker samt ved regerings-, politi- og militærbygninger.

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning her

Bangkoks internationale lufthavn er dog ikke berørt af urolighederne, og det samme gælder populære turiststeder syd for hovedstaden.

- Hele Sydthailand er totalt fredeligt og roligt, og vores informationer siger, at alle turister havde det godt. Der var ingen demonstrationer i turistområderne. Det er lidt som at sammenligne situationen i Cairo med Rødehavet, siger Stig Elling, salgdirektør i Star Tour.- Budskabet er, at folk ikke skal være nervøs for deres julerejse til Thailand. Det er klart, at vi følger udviklingen nøje og er meget opmærksom på, hvis noget skulle ændre sig.

Se også: Nye sammenstød mellem politi og demonstranter

Rejsedirektøren understreger over for Ekstra Bladet, at balladen finder sted i Bangkok, og man naturligvis i lighed med Udenrigsministeriet tilråder folk at holde sig fra store menneskemængder og optøjer.

Se også: Ambassadør: Uklart hvad thai-demonstranternes mål er

- Men tag trygt til Phuket, Krabi, Kao Lak og alle øerne i det sydlige Thailand, siger Stig Elling, der vurderer, at der i øjeblikket er lidt mere end 4.000 danskere i Thailand. Af disse nogle hundrede i Bangkok.

Se også: Ministerium: Pas på i Thailand

0 kommentarer
Vis kommentarer