TV: Her undgår pilot flyulykke

En hård landing tvang pilot på Boeing 737 til at styre flyet tilbage i luftrummet. Se klippet

For personer med flyskræk kan en bumpet landing alene være nok til at vende op og ned på maven..

Forestil dig så, at dit fly har så meget fart på, at det giver mere mening for piloten at styre luftfartøjet mod himlen igen end at aktivere flyets airbrakes.

Se også: TV: 50 dræbt da Boeing styrtede og brændte opSe også: TV: Vilde optagelser af russisk flystyrt

Det kan ikke just have været beroligende for passagerne ombord på et Turkish Airlines-fly i Malaga, da netop det skete under et landingsforsøg i den spanske soldestinations lufthavn lørdag.

Centimeter fra jorden
En video af episoden viser således, hvordan bagenden af Boeing 737'eren kun akkurat klarer sig fri af landingsbanen under den ujævne landing.

Passagererne, piloten, der efterfølgende måtte flyve en runde, før et nyt landingsforsøg kunne gøres, og i særdeleshed flyselskabet skal imidlertid være glade for, det ikke gik værre, end hvad tilfældet var.

Se også: TV: Kom med i cockpittet: Se fly lette fra Kastrup Lufthavn

Ifølge flyentusiastsitet The Aviationist påførte en anden pilot sidste år til sammenligning skader for cirka ni millioner danske kroner på den dog noget mindre F-22 Raptor-type under en landing på Hawaii.

På sitet mener man, det er svært at sige, hvad der kan have forårsaget den upræcise landing ud over høj fart og vindforhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer