Her er verdens bedste dykkerdestinationer

Vild med det danske vejr? Nej? Så så dog at komme af sted

Hagl og storm - eller Fransk Polynesien? Valget er dit.
Hagl og storm - eller Fransk Polynesien? Valget er dit.

Hagl, storm, regn og rusk. Rejseredaktionen er næppe den eneste, der drømmer sig langt væk fra Danmark i denne tid.

Og hvad er dog mere synonymt med frihed og ferie end et dyk blandt farvestrålende fisk og koraller?

- Mange af verdens bedste dykkesteder findes i Sydøstasien, siger Chris Mitchell, dykkerjournalist og medforfatter til bogen Thailand’s Underwater World.

- Der er utallige steder for alle dykkertyper og -niveauer. Nogle af mine favoritter er Balis utrolige Menjangan Island, overfloden af sjældent marineliv langs Anilaos kyst i Filippinerne, og Maldiverne, hvor du kan være på dit resort en time efter, du er landet og så dykke den efterfølgende morgen.

Hotelreservationssiden Agoda.com har samlet syv af Asiens og Stillehavets bedste dykkerområder:

Ko Lanta, Thailand
Ko Lanta ligger i Thailands Krabi-provins og er endnu ikke så overbefolket eller bebygget som andre steder i området. Besøgende kan her finde klart, varmt vand og masser af fremragende dykkesteder. Der er mulighed for at vælge transport med speedbåd, så man kan nå flere forskellige dyk på en enkelt dag, eller tage af sted med en langsom båd, der holder sig til et enkelt sted, hvor der udover dykning også giver gode muligheder for at socialisere med de andre dykkere.

Puerto Galera & Batangas, Filippinerne
Det turkise vand og de utallige rev har i lang tid tiltrukket dykkere til den tropiske øgruppe i Filippinerne, der tilbyder et næsten uendeligt antal utrolige udsigter både over og under vandet. En stærk maritim transportkultur sikrer en nem rejse til mange af de bedste dykkesteder.

Whitsunday Islands og Lizard Island, Australien
Australien behøver ikke meget introduktion, da det er én af verdens bedste dykkerdestinationer. Great Barrier Reef og knap 60.000 kilometer kystlinje fra øer og fastland giver fremragende dykkemuligheder - fra gamle skibsvrag til møder (i bur) med store hvidhajer.

Bora Bora, Fransk Polynesien
Bora Bora ligner til forveksling et sted, der er bygget til scuba-dykning, da de velkendte koralrev omkredser en uberørt, vulkansk lagune, som er fyldt med marineliv. Bedst af alt så er der kun 3° forskel mellem den gennemsnitlige laveste og højeste vandtemperatur i løbet af året, hvilket gør dykning perfekt uanset tidspunkt på året.

Bali og Lombok, Indonesien
Indonesiens ikoniske ø Bali og naboen Lombok ligger lige i midten af et af landets smukkeste områder. Det er verdens største øgruppe, og derfor er det heller ikke overraskende, at man finder nogle af de bedste scuba-dykkesteder her.

Kota Kinabalu, Malaysia
Området omkring Kota Kinabalu tilbyder mange fantastiske dykkesteder i nogle af Asiens mest farverige vande. Uanset om du holder dig til dykning tæt på kysten, tager nordøst på op langs kysten for at udforske spidsen af Borneo eller tager sydvest på for at dykke ved Labuans fire berømte skibsvrag, så er der noget for enhver dykkertype.

Maldiverne
Hvis man skulle beskrive det perfekte tropiske paradis, så er der gode chancer for, at det vil eksistere i Maldiverne. Imponerende blåt vand, endeløse hvide strande… og det bliver endnu smukkere når du kommer under vandet. De mest populære steder er de farverige koraller og den utrolige mængde marineliv man kan se - alt fra venlige fisk til rokker og gigantiske hvalhajer.

0 kommentarer
Vis kommentarer