Turister tager til Thailand trods uro

Voldelige demonstrationer holder ikke danske turister væk fra vinterens yndligsrejsemål

(Foto: Makoto Hoyano)
(Foto: Makoto Hoyano)

Kaos og vold i gaderne – særligt i hovedstaden Bangkok – er ikke nok til at holde danske turister væk fra deres favoritdestination i vinterhalvåret:

Thailand. Hverken Spies eller Star Tours har oplevet, at turister, der har planlagt en ferie til Thailand i december, har afbestilt deres rejser. Til gengæld har der været en del danske turister, der har forhørt sig om situationen, fortæller Stig Elling fra Star Tours:

– Vi har haft en del forespørgsler til situationen, men folk har generelt været positive.

Også Spies har fået en del forespørgsler til den aktuelle situation:

– Vi har en del kunder, der har ringet og spurgt, om rejserne til Thailand ville blive gennemført, og om der er nogle gode alternative feriedestinationer, men det bliver heldigvis ikke nødvendigt, fortæller Torben Andersen fra Spies.

Rejsebureauerne har med ængstelse fulgt udviklingen i Thailand af frygt for, hvilke konsekvenser uroen kunne få for turismen.

– Vi har selvfølgelig været lidt bekymrede over udviklingen, for Thailand er en stor og vigtig destination, der er svær at erstatte. Det er danskernes foretrukne oversøiske feriemål, så det giver en vis bekymring, når der sker noget i Bangkok. Men så længe uroen ikke breder sig til den sydlige del af landet og til øerne, er der ingen problemer, siger Stig Elling.

Uroen er ikke slut
Om uroen vil blusse yderligere op og eventuelt sprede sig, er meget usikkert, vurderer Johannes Dragsbæk Smidt, som forsker i internationale relationer i Øst- og Sydøstasien ved Aalborg Universitet.

– Det er en flydende og usikker situation lige nu. Jeg ville holde mig meget langt væk fra demonstrationer og fra ambassaden og tage udenrigsministeriets anvisninger meget alvorligt, hvis jeg var turist, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer