Spaniere må ikke se på letpåklædte stewardesser

Ryanair-reklamer for velgørenhedskalender med stewardesser i bikinier blev af en dommer i Malaga fundet diskriminerende

Ryanair ville gerne have gjort reklame for sig selv i Spanien ved en række reklamer i det offentlige rum, hvor stewardesser i bikinier agerer blikfang for en velgørenhedskalender.

Sidste år indbragte kalenderen 100.000 euro, der gik til polske børn med cystisk fibrose.

Se også: Ryanair bliver billigere og flinkere

Men en spansk dommer ved retten i Málaga mente, at reklamen gjorde kvinderne til objekter og således var diskriminerende.

Se også: TV: To stewardesser undersøges efter fræk badevideo

Nu må flyselskabet ikke bruge billederne, ligesom man for egen regning skal trykke dommen. Men det er Ryanair ikke meget for - umiddelbart.

- Vi har bedt vores advokater om at appellere denne afgørelse i henhold til sidste års velgørenhedskalender, siger talsmand for Ryanair, Robin Kiely.

Se også: Top 10 over ulækre ting passagerer gør på flyDenne kalender fra 2012 indbragte 100.000 euro til børn med cystisk fibrose.
Denne kalender fra 2012 indbragte 100.000 euro til børn med cystisk fibrose.
Se også: Jomfru-stewardesser klager over gennemsigtige uniformer

Kender man lidt til flyselskabet, kan man dog ikke andet end at mistænke direktør Michael O'Leary for at tage dommen med et smil. For som altid, når selskabet er involveret i de mere kontroversielle sager, er der masser af helt gratis omtale.Et screenshot fra optagelserne af 2014-kalenderen.
Et screenshot fra optagelserne af 2014-kalenderen.
Se også: Her er de lækreste stewardesseuniformer

0 kommentarer
Vis kommentarer