Ide til sommerferien: Lej en sigøjnervogn

Mange steder i England kan du bo i smukke, gamle sigøjnervogne og få serveret morgenmad på sengen – Bed & Breakfast, når det er mest hyggeligt

(Foto: Nick Gill)
(Foto: Nick Gill)

Hvis du er ved at planlægge sommerferie, er ferie i en sigøjnervogn måske noget for dig? Glem alt om bling bling og lir a la My Big Fat Gypsy Wedding.

I England og Irland er der en omsiggribende trend med at udleje smukke, gamle sigøjnervogne som hotelværelser på Bed & Breakfast-facon.

Læs også: Spis med stjernerne i New York

Og det forstår vi godt, for de tidligere hestetrukket vogne er yndige i ordets bedste forstand.

En af dem er Rambling Rose i Lostwithiel, Cornwall. Hun blev bygget i Penzance i Cornwall i 1930erne.

Rambling Rose har en lille brændeovn, en udtræksseng under det buede loft, og selvom den oprindelige maling er slidt ned, er den renoveret til mindste detalje i sigøjnerstilen.

Priserne går fra ca. 700 kroner pr. overnatning til 900 kroner alt efter sæson.

Der har været sigøjnere – eller rejsende, som nogen foretrækker at kalde det – i England de sidste 500 år.

De har haft og har deres egne traditioner, sprog og kultur. Og de har sat en stor ære i at vedligeholde og pynte deres vogne, som turister i dag kan få glæde af, for i dag foretrækker de fleste rejsende/sigøjnere at bo i moderne campingvogne eller huse.

Læs også: Powershopping i julebyen Malmø

Man behøver ikke nøjes med at bo i en fastliggervogn. Der er flere selskaber, som tilbyder ægte sigøjnerferie, hvor heste trækker vognen fra sted til sted som i gamle dage, både i Irland og England, hvor man slår lejr for natten og laver mad over bål.

0 kommentarer
Vis kommentarer