Kroatien hitter blandt turister

Den stigende popularitet får SAS til at åbne to nye direkte flyruter til turistmagneten

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Det lille land på Balkanhalvøen med den smukke kyststrækning har fået lidt af en renæssance og er blevet mere hipt.

Det mener Karin Gert Nielsen fra turismebureauet Atlantic Link, der blandt andet beskæftiger sig med turismen i Kroatien. Særligt byen Dubrovnic, hvor mange danske turister hvert år valfarter til, lokker som feriedestination.

Læs også: Her er Englands mest eftertragtede turistmål

Det er en af grundene til, at SAS fra næste sommer indsætter to nye flyruter, der kommer til at afgå fra Billund og Aalborg.

– Vi har taget udgangspunkt i, hvad vi oplever er populært. Kroatien er ekstremt populært, og tilstrømningen af turister til landet er i vækst, fortæller pressechefen ved SAS, Trine Kromann- Mikkelsen.

Vestligt orienteret
Rejsebureauet DK-Kroatien, som specialiserer sig i rejser til Kroatien, har også oplevet en stigende efterspørgsel efter rejser til landet. – Vi kan mærke en større interesse år efter år, fortæller Mirela Tolic, som er medejer af rejsebureauet og oprindeligt fra Kroatien. Ifølge Mirela Tolic er den danske interesse for Kroatien blevet større, efter landet blev medlem af EU tidligere på året, og efterhånden som landet er blevet mere vestligt.

Læs også: Hent først julegaverne på hjemturen

– Kroatien har udviklet sig meget positivt efter krigen i Jugoslavien og er blevet mere vestligt orienteret. Derudover er det jo et kristent land med samme værdier som mange vestlige lande. Og det er der mange, der har fået øjnene op for, fortæller hun.

Billigt feriemål
Noget andet, der trækker turister til, er, at det stadig er billigt at holde ferie i landet. Det fortæller Karin Gert Nielsen.

– Prisforholdene er stadig forholdsvist lave, og du kan sagtens få en fantastisk treretters middag med vin for 150 kr., fortæller hun. Men destinationens popularitet kan ændre på det.

– Man kunne godt forestille sig, at priserne med tiden vil stige, men så længe omkostningerne holdes nede, og lønningerne er så lave, som de er nu, vil det ikke ske, fortæller hun. En af hovedårsagerne til Kroatiens popularitet er dog de dejlige kyststrækninger, der er en eftertragtet vare.

Læs også: Ide til sommerferien: Lej en sigøjnervogn

– Kysterne er en oplevelse, for vandet er rent og krystalklart, fortæller Mirela Tolic. Og det medgiver Trine Kromann- Mikkelsen:

– Det er et fantastisk smukt land med en lang kystlinje, men det er lidt billigere og vandet er lidt renere end andre middelhavslande, slutter hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer