Her er årets fedeste rejsefotos

Se fantastisk galleri fra den prestigiøse Travel Photographer of the Year-konkurrence

Vinderen af One Shot-kategorien. Billedet er taget i thailandske Phuket. (Foto: Justin Mott/www.tpoty.com)
Vinderen af One Shot-kategorien. Billedet er taget i thailandske Phuket. (Foto: Justin Mott/www.tpoty.com)

Kun ganske få af os tager ikke billeder, når vi er ude at rejse. Men vi har ikke alle samme talent for at få det helt rigtige billede lagt ind i kamaraets digitale hukommelse.

Lykkeligvis for os, findes der andre med netop det talent. Og de bliver hvert år hyldet af brancheinitiativet Travel Photographer of The Year.

Hvert år uddeler man således priser til de bedste billeder i hele 16 kategorier - lige fra New Talent Portfolio / Metropolis til Best Single Image in Portfolio.

Alle kan deltage i den årlige konkurrence uanset om de er professionelle eller amatører, unge eller gamle, sydamerikanere, slovenere eller skandinaver.

Se også: Rejsebilleder du bare ikke kan stikke

Og faktisk kan vi være stolte over, at der er et dansk islæt i konkurrencen. For den kun 14 år gamle Jonathan Rystrøm fra Lyngby er således den blot anden dansker, der har vundet en af de eftertragtede priser. Han kan således kalde sig Young Travel Photographer of the Year.

 

Den samlede vinder, Travel Photographer of the Year, blev britiske Timothy Allen. Hans konkurrencebilleder kan du se her.

Se også: Rejsebilleder du bare ikke kan stikke

Se et udvalg af de flotteste billeder i galleriet i artiklens top.

1 af 11 Dettte billede fra Holi festivalen i indiske Mathura fik særlig rosende omtale i kategorien 'Vanishing & emerging cultures'. (Foto: Sahil Lodha/www.tpoty.com)
2 af 11 Kvinde i ly for regn i Mali var et af de billeder, der fik Timothy Allen til at blive årets rejsefotograf. (Foto: Timothy Allen/www.tpoty.com)
3 af 11 Dette billede af Gullfoss-vandfaldet i Island blev nummer to i kategorien 'Monochromal'. (Foto: Emmanuel Coupe/www.tpoty.com)
4 af 11 Dette billede er taget af blot 14-årige Jonathan Rystrøm fra Lyngby. Han er blot den anden dansker, der har vundet den prestigiøse pris. Den første var Sophie Tondering i 2003. (Foto: Jonas Nystrøm/www.tpoty.com)
5 af 11 To løvinder i Okavango-deltaet i Botswana. Nummer to i katagorien 'Wild Stories'. (Foto: Ed Hetherington/www.tpoty.com)
6 af 11 Bisket Jatra – det nepalesiske nytår blev nummer to i katagorien 'Young travel photographer of the year'. (Foto: Jovian Salak/www.tpoty.com)
7 af 11 Dette billede af Manhattans skyline vandt kategorien 'New talent, metropolis'. (Foto: Tom Pepper/www.tpoty.com)
8 af 11 En kvinder serverer butter tea i Bhutans Laya-provins. (Foto: Tim Allen/www.tpoty.com)
9 af 11 Lynnedslag ved Powell Point i Grand Canyon, USA. Billedet fik rosende omtale i kategorien 'One shot, extraordinary'. (Foto: Gerard Baeck/www.tpoty.com)
10 af 11 Dette foto fra Kumbh Mela i Allahabad, Indien fik særlig omtale i kategorien 'Vanishing & emerging cultures'. (Foto: Roberto Nistri/www.tpoty.com)
11 af 11 Vinderen af One Shot-kategorien. Billedet er taget i thailandske Phuket. (Foto: Justin Mott/www.tpoty.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer