Fødte på fly

Flyvende fødestue: På en lille drengs dåbsattest kan man under fødested skrive: Luftrummet over landingsbanen i Bukarest

Flyvende fødestue (Arkivfoto: AP)
Flyvende fødestue (Arkivfoto: AP)

Hun er næppe den første kvinde, der har løjet om en graviditet.

Eller holdt mund med, hvor langt hun var henne.

En kvinde, hvis alder og nationalitet ikke er oplyst, havde ikke fortalt flyselskabet Wizz Air, at hun var gravid i niende måned, før hun tirsdag steg ombord på et fly fra Valencia i Spanien med kurs mod rumænske Bukarest.

For det store østeuropæiske lavprisselskab kræver lægeerklæring, hvis en passager vil flyve efter graviditetens 28. uge og nægter dem rejse efter uge 34.

Det gik da heller ikke helt efter planen.

Kort før landingen i Otopeni-lufthavnen lød det over højtaleren: Er der en læge til stede?

Og det var der. Lægen måtte sammen med et af besætningsmedlemmerne så være fødselsteam.

En lille dreng blev født på kabinens bagerste sæde, mens piloten sikkert fik flyet på jorden.

- Mor og den nyfødte blev modtaget af en ambulance og kørt på hospitalet. De har det begge godt. Vores personale optrådte professionelt og med stor omsorg, siger en talsmand for Wizz Air.

Alligevel beder de andre passagerer i samme situation om at være lidt mere ærlige før man går ombord på et af deres fly.

Alle forældre ved, at små børn koster penge. Og man kan risikere at få endnu flere udgifter ud af at vælge et fly som fødestue. F.eks. udgiften til en mellemlanding.

I august i år fødte en 39-årig marokkansk kvinde på et fly fra Royal Air Maroc. Den skulle fra Casablance til Bologna i Italien. På grund af fødslen valgte piloten dog at gå ned i El Part-lufthavnen i Barcelona.

0 kommentarer
Vis kommentarer