Var det noget med en halal-holiday?

Nyt online rejsebureau sørger for rejser, der er i overensstemmelse med islamisk lovgivning. Markedet vurderes at være enormt

HalalTrip.com er en online-bookingside, der udelukkende henvender sig til muslimske rejsende.
HalalTrip.com er en online-bookingside, der udelukkende henvender sig til muslimske rejsende.

Er man muslim og følger foreskrifterne til punkt og prikke, kan det være noget af en udfordring at booke en rejse hos et traditionelt vestligt rejseselskab.

For selv om der bliver stadig længere mellem svinekødet i de små papkasser i flyet, så er der stadig masser af punkter, hvor en muslimsk rejsende vil have andre ønsker end eksempelvis en kristen eller en ateist.

Se også: Her er verdens bedste rejsemål for muslimer

Derfor har det singapore-baserede firma Crescentrating åbnet rejsebureauet HalalTrip.com, der angiveligt skulle være det første gennemførte bookingselskab for muslimske rejsende.

Og der er penge i foretagendet. For mens muslimske turister i 2011 brugte cirka 690 milliarder kroner i 2011, så ventes tallet at stige til 1,1 billioner kroner i 2020, vurderer sitets direktør Dany Bolduc.

Se også: Ingen alkohol i luftrummet over Saudi-Arabien

Køber man sin billet på websitet, er man sikker på, at blive guidet til hoteller, restauranter og seværdigheder, der er halal - altså tilladt i henhold til islamisk lov.

Det omfatter mere end 400.000 hoteller verden over samt flyselskaber og turpakker. Det er et resultat af en nyt samarbejde med reservationsfirmaet Booking.com og rejsesøgemaskinen Wego.com, skriver nyhedsbureauet AFP.

Se også: Klager over israelsk baconflyvning

Crescentrating har allerede et site, hvor brugerne kan give karakterer til eksempelvis hoteller, restauranter og lufthavne, der kan beskrives som en islamisk udgave af Tripadvisor.

0 kommentarer
Vis kommentarer