Forbudt for svigerforældre

Vi danskere vil helst undvære svigermekanikken, når vi tager på ferie

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Danskerne tager helst på ferie uden svigerfamilien på slæb. Faktisk sidestiller vi en rejse med svigerfamilien med en arbejdsrejse. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for British Airways. Og ifølge Peter Rasmussen, chef for British Airways i Nordeuropa, skyldes det, at vi gerne vil have et pusterum fra hverdagen og dermed også fra svigermekanikken:

Læs også: Norwegian: Ingen is-problemer med vores Dreamlinere

– Nu om dage rejser skandinaverne oftest på ferie for at holde fri og få et pusterum fra hverdagen. Og ikke mindst for at være sammen med de allernærmeste. Og selv om man har en dejlig svigerfamilie, så tror jeg, at de fleste kender til følelsen af, at man alligevel skal være lidt mere på og være sit bedste jeg, når vores bedre halvdels familie er med, fortæller han.

En skæv alliance
Familie- og parterapeuten Emilie Melchior kan sagtens forstå, at de fleste gerne vil undvære svigerforældrene på ferien. Uanset hvor søde de måtte være, opstår der nemlig ofte en skæv alliance, når vi tager svigerfamilien med på ferie.

– Den, der har sine forældre med, har det ofte nemmere end den, der ikke har, forklarer hun. Det er konfliktrådgiveren Signe Saxe Jessen enig i. Hun fortæller, at der på rejsen ofte opstår såkaldte loyalitetskonflikter, hvor partneren kommer til at tage sine forældres parti frem for sin partners.

– Der kan man komme til at tænke: Er manden gift med mig eller sine forældre? fortæller hun.

Læs også: Saseline: Rejs med åbent hjerte og sind

En anden type konflikter, som ofte kan opstå, når vi tager svigerfamilien med på ferie, er ifølge Signe Saxe Jessen grænsekonflikterne, hvor ivrige bedsteforældre kommer til at blande sig i børneopdragelsen.

– Det kan eksempelvis være, at de blander sig i, hvor meget solcreme børnene skal have på, hvor mange is de må få og hvornår de skal i seng, forklarer hun.

Ifølge Signe Saxe Jessen kan det særligt være et problem for dem, som i forvejen har problemer i parforholdet.

– Det er næsten som at efterspørge problemerne, fortæller hun. Kører det godt i forholdet, er der dog ikke så meget at frygte: Jo mere sammentømret et forhold er, des mindre kan forældre blive en kile mellem parret.

0 kommentarer
Vis kommentarer