Italien: Hold skiferie på Mælkevejen

Nu ved jeg, hvordan det føles at flyve

(Foto: Rejseblokken.dk)
(Foto: Rejseblokken.dk)

Jeg skal på skiferie, og er inviteret til sæsonstart i et område nær Torino, Italien. Der skal ikke lægges skjul på, at jeg elsker Italien om sommeren, så jeg er spændt på om Italiens charme, afslappede stemning og gode mad, også gør sig gældende i et vintersportsområde. Og det må man sige ja til.

Klokken halv ni en fredag aften sidder jeg sammen med resten af rejseselskabet på en restaurant i Sestriere, der var en af værtsbyerne ved OL 2006. Her indtager vi det første af flere virkeligt gode måltider mad.

Læs mere om maden her: Skiferie i Italien handler også om mad

Som at flyve
Vi har det som dyr, der er kommet på græs for første gang efter en lang vinter, da vi står på toppen af bjerget lørdag formiddag sammen med skiguiden Gerard. Vi vil ned ad det bjerg, og det kan ikke gå hurtigt nok.

Gerard snakker og snakker, han er en hyggelig fyr, og vi stamper utålmodigt i sneen. Endelig bliver vi sluppet løs på den velpræparerede piste.

Jeg ved ikke, hvordan det er at flyve, det må vi spørge fuglene om, men det her må være mindst ligeså fedt. Da vi stopper længere nede af bjerget griner flere af os indforstået til hinanden. Det her er livet – sneen er god, alt er godt.

Resten af dagen fører Gerard an og viser os pisterne ned mod Sestriere. Byen ligger i 2035 meters højde og de højeste pister starter i 2800 meters højde.

Sestriere ligger centralt i det 400 km. store skiområde 'Via Lattea', som på dansk betyder 'Mælkevejen'. Det er gode og brede pister, som appellerer til såvel begynderen som til den erfarne skiløber.

Hvis man foretrækker skiløb uden for pisterne, må man vente til, at der er faldet mere sne, men så er der også masser af bjergsider, der venter på at blive rykket rundt på, som en af de andre fra gruppen udtrykker det.

Han er en inkarneret freerider og ved hvad han snakker om. På pisterne er der imidlertid intet problem. Da området ligger relativt højt, kan der laves kunstig sne inden for pisterne allerede fra sæsonstart i starten af december.

Giv den gas
Søndag står vi på ski i Bardonecchia. Byen ligger lavere end Sestriere, i 1300 meters højde, og her er falder der knap så meget sne. Den halfpipe der ligger nede i dalen, og som blev brugt under de olympiske leje, ligger lidt ensomt hen og venter på sne.

En del af pisterne på bjerget er heller ikke åbnet for sæsonen, men da vi kommer op på bjerget, er der alligevel glimrende pister, som er præparerede med kunstig sne, og vi får en god dag på ski.

Planlægger man en tur til Bardonecchia, skal man muligvis undgå sæsonens yderpunkter.

Læs også: Ny på ski? Læs ekspertens 3 råd

Mandagen byder på ski i Sauze d´Oulx. Det er super-enkelt at komme hertil, hvis man bor i Sestriere, som vi gør. Man tager liften op og står på ski ned til Sauze d´Oulx, der ligger på den anden side af bjerget.

Til forskel fra pisterne ned mod Sestriere føles det her mere som at køre i skoven, selvom pisterne her ligesom i Sestriere er brede og overskuelige. Sneen er fantastisk og pisterne er supervelpræparerede, så man kan give den fuld gas uden at bekymre sig synderligt om at miste fodfæstet over ujævnheder og pukler.

Smuttur til Frankrig
Uanset hvilke af de to byer man bor i under sit ophold, køber man adgang til begge liftsystemer, så der er ingen grund til at bekymre sig om hvilket bjerg, der bedst opfylder ens behov.

Hvis du i øvrigt skulle få lyst til ski i Frankrig under dit ophold, kan du vælge at bruge én dag i Montgenevre, når du køber liftkort til minimum seks dage. Den franske grænse ligger kun godt 17 kilometer fra Sestriere.

Italien om vinteren er ikke bare godt, det er en kombination af alpint skiløb, når det er bedst kombineret med god mad til overkommelige priser. Der er også charmerende byer med gode muligheder for shopping og besøg på barer, restauranter og klubber.

En skiferie i Italien vil nok især appellere til familier, men det udelukker på ingen måde venne- eller venindeflokken, der gerne vil kombinere ski og mad med en tur i byen.

I sidste ende er det et spørgsmål om præferencer, men elsker du Italien om sommeren, som jeg gør, vil du også elske det om vinteren.

Rejseblokken.dk var inviteret af Den Italienske Stats Turistbureau.

0 kommentarer
Vis kommentarer