Venstrekørsel skræmmer danske bilturister

4 ud af 10 danskere undgår kørsel i venstre side

(Foto: FDM-Travel)
(Foto: FDM-Travel)

Køreture i en lejet bil er en glimrende måde at opleve et land på. Men når det kommer til lande som Thailand, Sydafrika og Australien, bliver mange danskere nervøse for at køre selv, fordi det skal foregå i den anden side af vejen.

Faktisk holder fire ud af ti sig helst fra billeje i disse lande, fordi de er nervøse for at skulle køre venstrekørsel.

Læs også: Tag til Bali - en rigtig paradisø

Det viser en ny undersøgelse fra FDM travel foretaget blandt 1.000 danskere.

Der er dog ifølge FDM Travel intet at frygte, så længe du forbereder dig en smule og følger en række enkle huskeregler.

Intet at frygte
– Vanens magt kan være stor, så når trafikmønstret ser væsentligt anderledes ud, og rattet tilmed sidder i den modsatte side, kræver det en smule mental forberedelse. Når du kører, er det vigtigt, at du er nærværende og fokuseret, så du ikke pludselig glemmer at tænke 'venstre'. Er du godt forberedt, er det ikke svært at køre venstrekørsel, siger chefinstruktøren hos FDM Sjællandsringen, Søren Holten Jacobsen.

Læs også: Fem gode råd: Sådan får du den billigste charterferie

Undersøgelsen viser, at knap hver anden kvinde helst undgår ventrekørslen, og så har yngre bilister generelt mere mod på at køre venstrekørsel end ældre bilister.

Ifølge FDM travel er der store fordele ved at vælge bilen, når man besøger de oversøiske lande, som f.eks. Australien, New Zealand eller Sydafrika, hvor der er venstrekørsel.

Spontan afstikker
– Kør selv-ferie i lande som Australien er en helt unik måde at opleve landet på. Du ser steder, du ikke ville have set, hvis du havde valgt en anden transportform, og med bilen er der plads til at være impulsiv. Kører du forbi en by eller seværdighed, der ser spændende ud, kan du nemt tage en afstikker og forhåbentlig blive en oplevelse rigere. Og kører du i en autocamper, er det ikke mindst en nem og behagelig rejseform for børnefamilien, siger FDM travels adm. direktør, Jan Lockhart.

Læs også: Hold påske i Italien

Går ferien til rejsedestinationer tættere på Danmark, som f.eks. Storbritannien, har rejsende tilmed mulighed for at tage egen bil med.

Det har den klare fordel, at man ved, hvor alting er, og gearstangen f.eks. sidder i 'den rigtige side'. Samtidig kender man ydermålene på sin bil.

0 kommentarer
Vis kommentarer