Smag på Californien

Californien byder på vin i topklasse, men også smuk natur og en svømmetur i Godfatherens pool

Tidligere var det en kalkungård, men i dag er Scribe Winery blevet omdannet til en af de mest uformelle vinsmagninger i Sonoma, hvor man kan hænge ud ved bænkene med uforlignelig udsigt. (Foto: Sole Bugge Møller)
Tidligere var det en kalkungård, men i dag er Scribe Winery blevet omdannet til en af de mest uformelle vinsmagninger i Sonoma, hvor man kan hænge ud ved bænkene med uforlignelig udsigt. (Foto: Sole Bugge Møller)

Elsker du rejser såvel som vin – hvorfor så ikke kombinere de to ting?

I den nordvestlige del af Californien ligger vinområdet Sonoma Valley, hvor du både kan smage på områdets lækre vine, samtidig med at du får sol og skønne naturoplevelser i den hyggelige, frodige egn.

Det er svært ikke at blive bjergtaget af de bugtende bakker dækket af vinranker, snoede landeveje, rødmalede lader og strålende solskin.

Læs også: Det ville I læse om ferie i 2013

Samtidig har Sonoma meget andet end vin at byde på, lige fra god mad i den lille hyggelige by Healdsburg til en dukkert ved poolen på Francis Ford Coppolas vingård, overnatning i et charmerende bed & breakfast eller en kajaktur langs floden Russian River.

Uformel vinsmagning
Scribe Winery er et af de steder, hvor man snildt kan få en hel dag til at gå med ingenting. Her er ikke noget med at stå ved en bardisk med ’toscansk’ indretning, mens en sommelier mumler noget om ’terroir’, som mange californiske vingårde forfalder til – i stedet hænger du som gæst ud på en bakketop på træbænke eller spreder et tæppe ud på græsset, mens du nyder nogle snacks og udsigten over vinrankerne og en fin, omend faldefærdig, mexicansk hacienda-bygning.

– Andrew og Adam (grundlæggerne, red.) ville have, at Scribe skulle være et sted, hvor du kan nyde vinen med lidt mad og godt selskab og tage dig god tid, fortæller Trey, en ung fyr i midten af 20’erne, der skænker vinen for os.

Vinsmagningen er ekstremt uformel, og godt nok fortæller Trey lidt om vinene og stedets historie, men mest af alt udfolder det sig til en hyggesnak om vin, mad og livet i al almindelighed. Trey fortæller, at han er fra Wisconsin, men flyttede til San Francisco for to år siden for at arbejde i en herretøjsforretning, men da han først havde besøgt Sonoma, gik det op for ham, at han var nødt til at sige sit job op og gøre alt for at komme ind i vinbranchen – og kort efter landede han jobbet her på Scribe.

– Jeg vidste faktisk ikke, at de fleste vinsmagninger foregår ved en bardisk, hvor man blot får et stykke papir med nogle af de noter, man efter sigende skal kunne smage, jeg troede, det var ligesom her, siger han.

Scribe Winery, 2300 Napa Rd, Sonoma.

Bestil tid til vinsmagning inden dit besøg.

www.scribewinery.com

En dukkert i Godfatherens pool
Francis Ford Coppola er måske mest kendt som instruktøren bag Godfather-filmene, men faktisk har han lavet vin i først Napa og senere hen Sonoma siden slutningen af 1970’erne.

Hans vingård er åben for besøgende, og på Francis Ford Coppola Winery er der - udover en udmærket italiensk restaurant og et vinsmagningslokale – også et minimuseum med udstillede genstande fra filmens verden, heriblandt nogle Oscarstatuetter og Don Corleones skrivebord fra Godfather-filmen.

Læs også: Her er Europas billigste hovedstad

Udenfor er der en stor pool omkranset af liggestole. Man kan enten leje en såkaldt cabana for en dag – et forfinet omklædningsrum med egen bruser og tilhørende solsenge for op til fire personer – eller få fingre i nogle af de få daglige billetter til blot at hænge ud ved poolen.

Francis Ford Coppola Winery, 300

Via Archimedes, Geyserville

www.franciscoppolawinery.com/visitFrancis Ford Coppola Winery er lidt af et Disneyland for voksne. (Foto: Sole Bugge Møller)
Francis Ford Coppola Winery er lidt af et Disneyland for voksne. (Foto: Sole Bugge Møller)


Italiensk frokost i Healdsburg
Oven på et par vinsmagninger er det essentielt at tanke op med lidt god mad, og her har Healdsburg alt, hvad maven begærer. Healdsburg er en af Sonomas hippeste byer, der samtidig oser af lillebycharme.

I området omkring den centrale park Healdsburg Plaza finder du masser af små, unikke butikker, der sælger alt fra vintage-møbler til tøj og bøger.

Frokost kan du passende snuppe på Campo Fina, en søsterrestaurant til den evigt populære Scopa, der ligger rundt om hjørnet. Som navnet antyder, har Campo Fina fokus på italienske retter som ciabatta- sandwich med kødboller i tomatsovs eller pizzaer bagt i en udendørs stenovn.

Læs også: Italien: Hold skiferie på Mælkevejen

Bagefter er det tid til en god kop kaffe fra Flying Goat Coffee eller lidt til den søde tand hos Moustache Baked Goods med uimodståelige, sirligt pyntede cupcakes og andre søde sager, som du kan nyde i solskinnet på en bænk i parken.

Campo Fina, 330

Healdsburg Ave, Healdsburg

www.campo-fina.comI Healdsburg finder man flere gode spisesteder, såsom Campo Fina, hvor man kan slå mave med et spil boccia. (Foto: Sole Bugge Møller)
I Healdsburg finder man flere gode spisesteder, såsom Campo Fina, hvor man kan slå mave med et spil boccia. (Foto: Sole Bugge Møller)


0 kommentarer
Vis kommentarer