Bo som de kongelige på ferien

Her er ti hoteller, som tidligere har haft besøg af den britiske kongefamilie

Raffles i Singapore. (Foto: Trivagio)
Raffles i Singapore. (Foto: Trivagio)

Har du brug for lidt royal stemning, så er en ferie på en af disse hoteller helt klart en mulighed.

Hotelsøgemaskinen Trivago har sammensat en liste med elegante hoteller, der tidligere har huset det britiske kongehus - lige fra hotellet, hvor Kate Middelton gjorde sig klar til det kongelige bryllup, til det idylliske ø-paradis, hvor det nygifte par spenderede deres bryllupsrejse.

Læs også: Det ville I læse om ferie i 2013

Forvent private strandvillaer, penthouse-suiter, prisbelønnede spa-faciliteter, personlige butlere og en overflod af fine gourmetrestauranter.

1. Waldorf Astoria i New York
Beliggende i en historisk bygning på Manhattan er et af de hoteller, som har sat standarden for luksus, elegance og gæstfrihed i over et århundrede - nemlig Waldorf Astoria New York.

Den Royale suite har tidligere haft besøg af Edward VIII samt hertugen og hertuginden af Windsor. Den majestætiske suite med to soveværelser fylder hele hotellets øverste etage og byder på en fabelagtig panoramaudsigt over Manhattan.

Suiten er prydet med antikviteter og dyrebare møbler, mens den elegante spisestue kan rumme op til 16 personer til formelle middage. Gæster på dette hotel bør prøve en af hotellets mange restauranter, og i særdeleshed den berømte Waldorf salat, som blev skabt netop her.Waldorf Astoria i New York. (Foto: Trivago)
Waldorf Astoria i New York. (Foto: Trivago)


2. Tschuggen Grand, Arosa i Schweiz
Tschuggen Grand kan prale af en enestående beliggenhed i alperne i kantonen Graubünden og byder gæsterne på en panoramaudsigt over det alpine landskab.

William og Kate nød denne femstjernede luksus i 1700 meters højde, da de boede her i forbindelse med en vens bryllup. Hotellet har udover et luksuriøst spa-område også en privat jernbane, der transporterer gæsterne til skiområdet på under to og et halvt minut.Tschuggen Grand, Arosa i Schweiz. (Foto: Trivago)
Tschuggen Grand, Arosa i Schweiz. (Foto: Trivago)


3. Mandarin Oriental Hyde Park, London
Dette fornemme hotel i London havde fornøjelsen af at være vært for William og Kates reception før brylluppet. Dronningen var vært for den royale galla middag, som blandt andet havde deltagelse af de kongelige familier fra Spanien, Grækenland, Belgien og også Danmark.

Gæsterne blev modtaget på hotellets røde løber med egen indgang fra Hyde Park.Mandarin Oriental Hyde Park, London. (Foto: Trivago)
Mandarin Oriental Hyde Park, London. (Foto: Trivago)


4. The Beverly Hills i Los Angeles. (Foto: Trivago)
The Beverly Hills Hotel åbnede for mere end 100 år siden på verdensberømte Sunset Boulevard. Trods sin centrale beliggenhed tæt på shopping og underholdningsmuligheder på Rodeo Drive, Santa Monica Boulevard og Wilshire Boulevard, tilbyder hotellet fred og pusterum i knap 5 hektar store frodige, tropiske haver.

Læs også: Italien: Hold skiferie på Mælkevejen

William og Kate boede i juli 2011 i hotellets præsidentsuite på 122 kvadratmeter med udsigt over Los Angeles.The Beverly Hills i Los Angeles. (Foto: Trivago)
The Beverly Hills i Los Angeles. (Foto: Trivago)


5. Taj Mahal Palace, Mumbai i Indien
Dette femstjernede hotel er et vartegn på havnen i Mumbai. Hotellet kan prale af at have den første licenserede bar i byen, og antikviteter, malerier og andre værdifulde samlerobjekter på hvert hjørne.

Taj Mahal Palace har blandt andet haft prinsen af Wales, prinsesse Eugenie af York, hertugen af Edinburgh samt hertugen af Kent indkvarteret.

Hotellet har intet mindre end 44 suiter fordelt over hele slottet og det tilhørende tårn. Præsidentsuiten står som den mest imponerende med blandt andet makrana marmorgulve, ædle paneler af rosentræ og store krystallysekroner i loftet.Taj Mahal Palace, Mumbai i Indien. (Foto: Trivago)
Taj Mahal Palace, Mumbai i Indien. (Foto: Trivago)


6. The Fairmont Jasper Park Lodge i Canada
The Fairmont Jasper Park Lodge har en enestående beliggenhed i de canadiske Rocky Mountains med panoramaudsigt over bjergene. Området er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og byder desuden på et stort udvalg af udendørs aktiviteter.

The Outlook Cabin var i 1939 vært for kong George VI og dronning Elizabeth.

En brand i 2000 ødelagde dog værelset, men det er siden blevet genskabt fra originale tegninger, og i 2005 blev dronning Elizabeth II og prins Philip budt velkommen i Royal Retreat, der spreder som over 660 kvadratmeter og inkluderer intet mindre end seks soveværelser, udestue, to majestætiske ildsteder samt en terrasse, hvor gæsterne kan nyde private grillfester.The Fairmont Jasper Park Lodge i Canada. (Foto: Trivago)
The Fairmont Jasper Park Lodge i Canada. (Foto: Trivago)


7. Raffles i Singapore
Raffles Singapore hævder at være 'muligvis verdens mest berømte hotel'. William og Kate boede her i løbet af deres Queen's Diamond Jubilee Tour i september 2012.

Mens parret markerede 40-årsdagen for det første besøg af dronning Elizabeth II, fejrede hotellet sit 125 års jubilæum. William og Kate blev indkvarteret i en af de to elegante præsidentsuiter, kendetegnet ved deres originale 14-fods loft, private balkon, værdifulde antikviteter og originale kunstværker.

8. Desroches Island Resort i Seychellerne
Desroches Island er en 6,2 km lang privat ø i hjertet af Det Indiske Ocean – en del af øgruppen Amirantes i Seychellerne. William og Kate valgte dette afsides ø-paradis til deres 2 ugers bryllupsrejse tilbage i maj 2011.

Resortet tilbyder en række forskellige overnatningsmuligheder fra et-værelses strandsuiter til fem-værelses villaer med privat swimmingpool og forsyner sine gæster med kajakker og cykler, så det er nemt at komme omkring i den omkringliggende uberørte natur.Desroches Island Resort i Seychellerne. (Foto: Trivago)
Desroches Island Resort i Seychellerne. (Foto: Trivago)


9. The Goring i London
The Goring er hotellet, hvor Kate lod sig indkvartere natten før hendes bryllup med prins William.

Hotellet har en enestående beliggenhed i Belgravia, der støder op til Buckingham Palace.

Læs også: Her er Europas billigste hovedstad

Bryllupsforberedelserne fandt sted i Royal Suite, en fire-værelses suite der strækker sig over hele øverste etage. Suiten kan blandt andet prale med en privat balkon med panoramaudsigt over hotellets private haver og Londons skyline.The Goring i London. (Foto: Trivago)
The Goring i London. (Foto: Trivago)


10. Half Moon, Montego Bay på Jamaica
Prins Harry er den seneste i en lang række af kongelige, som har lagt vejen forbi det idylliske Half Moon Rock Resort på den caribiske ø Jamaica. Prinsen opholdt sig, meget passende, i en af resortets Royal Villas, som byder på to etager, fem soveværelser, en personlig kok og butler samt en privat swimmingpool.