Passager-boom i luften

Antallet af flypassagerer verden over vil stige med næsten 1 mia. frem mod 2017

(Foto: Joachim Adrian)
(Foto: Joachim Adrian)

Der kan gå hen og blive trængsel i de højere luftlag i fremtiden. Antallet af flypassagerer vil nemlig stige med 30 pct. frem mod år 2017. Det svarer til, at der vil komme 930 mio. flere flypassagerer, end der er i dag.

Det forudser International Air Transport Association (IATA ) på baggrund af en ny undersøgelse.

Ifølge undersøgelsen vil der være vækst både i antallet af indenrigs- og udenrigsflyvninger, men det vil særligt være indenrigsrejserne, som vil boome med en stigning på over 600 mio. flere passagerer.

Læs også: Fem fede aktivferier

Den store stigning kommer ikke bag på medarbejderne i Københavns Lufthavn. Her har de nemlig allerede nu bemærket en vækst i antallet af flypassagerer.

– Til og med november er passagertallet steget med tre pct., og vi investerer i fortsat vækst fremadrettet, siger Lars Jønstrup Dollerup, Finansdirektør i Københavns Lufthavn.

Lufthavn tænker kinesisk
Ifølge IATA vil kineserne stå for 25 pct. af stigningen, og de mange flere rejsende kinesere vil også besøge Københavns Lufthavn, forventer salgs- og markedsdirektør Carsten Nørland.

Og for at imødekomme det stigende antal af kinesiske flyrejsende har Københavns Lufthavn haft fokus på at gøre det nemmere at være kinesisk turist ved at lave en kinesisk app og hjemmeside, som kan oversætte skilte, vise vej og give info om menukort, taxfree og lignende til kineserne.

Læs også: Tag ferie fra din ferie

– 80 mio. kinesere var på udlandsrejse sidste år, og heraf var fire millioner i Europa. Og antallet vokser. Hvis Danmark skal have del i det store rejseboom, er det utrolig vigtigt, at kineserne opdager Danmark, og når de gør det og rejser hertil, er det mindst lige så vigtigt, at de i Danmark bliver taget vel imod på deres eget sprog, fortæller Carsten Nørland.

Flere turister til Danmark
Selv om undersøgelsen omfatter både forretningsrejsende og turister, kan det tydeligt mærkes, at der allerede nu er sket en stigning i antallet af turister, der valfarter til Danmark, beretter de hos Wonderful Copenhagen. Her har de også store forventninger til fremtiden.

Læs også: Rhodos fylder 50 som dansk charterø

– Hovedstadsregionen har oplevet fremgang i antallet af turister de sidste fire år, målt i antal overnatninger. I 2013 lå væksten på fem procent, hvilket resulterede i ca. 8,5 mio. overnatninger. Holder vi den samme vækstrate de kommende år, vil vi runde 10 mio. overnatninger omkring 2017, hvilket dog forudsætter, at der fortsat investeres – både i ruteudvikling, men også i turisterhvervet generelt, udtaler Emil Spangenberg, kommunikationschef i Wonderful Copenhagen.