Din ferie bliver billigere i 2014

Flere rejsende vil medføre billigere charterferier i 2014

(Foto: David Johansson)
(Foto: David Johansson)

I år er der godt nyt til alle charter-elskende turister. Ferierne bliver nemlig billigere, ifølge Star Tour. Rejsebureauet forudser, at deres rejser gennemsnitligt vil være 200 kr. billigere end sidste år. Det skyldes, at de i år har været nødsaget til at booke hotellerne i ekstra god tid, fordi der er blevet større rift om hotelsengene.

Læs også: Ny app: Lad dit humør guide dig på rejsen

– Det er blevet sværere at få hotelsenge i Europa og de kanariske øer, fordi der er kommet en ny turiststrøm blandt andet fra Rusland. For at sikre, at vi har hotelsenge nok, har vi været ude og booke i god tid i år, og vi har booket hotellerne for en længere periode, end vi plejer. At vi har været ude i god tid betyder, at vi har fået nogle bedre priser, og det kommer forbrugerne til gode, fortæller salgsdirektøren i Star Tour, Stig Elling. Men det er ikke kun Star Tour, der kan berette om prisfald i 2014. Også Falk Lauritsen meddeler, at deres 1-uges charterrejser gennemsnitligt vil være 200 kr. billigere i år i forhold til sidste år. Og i deres tilfælde skyldes prisfaldet, at de har forhandlet bedre priser hos flyselskabet SAS, og at de ligeledes har lavet langtidskontrakter på visse hoteller, fortæller Søren Falk Lauritsen.

Egypten endnu billigere
Det er særligt Egypten, der i år ser ud til at blive billigere end tidligere. Stig Elling fortæller, at det her vil være muligt at spare gennemsnitligt 500 kr. på rejsen. Den ekstra gode besparelse skyldes, at Egypten vil have gang i turismen igen:

Læs også: Fem oplevelsesrejser for livet

– I Egypten er det svært at få turistindustrien op igen efter urolighederne. Vi oplever et pænt salg i rejser til Egypten, men overordnet set går det stadig langsomt, og for at få gang i turismen igen har de gjort det billigere, fortæller Stig Elling.

Langtidskontrakter
Bravo Tours har ifølge informationschef Bent Bernadi i mange år lavet langtidskontrakter med hotellerne. Derfor mener han ikke, at de to andre rejseselskaber bliver billigere end dem, på trods af at Bravo Tours ikke regulerer priserne i år.

Læs også: Rejs i skoleferien uden at blive ruineret

– De fleste af vores kontrakter løber over fem år, og vi kan derfor ikke regulere priserne fra år til år. Men Star Tours udmelding handler mere om, at deres priser begynder at nærme sig vores priser, siger Bent Bernadi.