Et flydende charterhotel

Der er taget hånd om alt på turen rundt i Middelhavet, så vi læner os tilbage og nyder opvartningen

(Foto: Anne-Sophie Thostrup)
(Foto: Anne-Sophie Thostrup)

– Nå, så det er første gang, du skal på cruise. Så har du nok masser af fordomme om, at det kun er for gamle mennesker, siger rejselederen til mig med et smil, da vi sidder i taxaen på vej til havnen.

– Joehh, det er nok rigtigt, får jeg fremstammet.

Læs også: Her er verdens bedste krydstogtskib

Han er vist en smule synsk, den mand. For både min rejsepartner og jeg indrømmer, at vi straks forbinder krydstogt med ferieklædte ægtepar i 60'erne, som sidder på dækket og sipper kaffe og rødvin.

Det billede bliver dog hurtigt et andet. Da vi sluses gennem sikkerhedsproceduren på havnen, bliver vi mødt af et mylder af både børn, unge, voksne og ældre. Så blev den fordom kastet i havnen.

Med en lufttemperatur på 35 grader puster vi lettet ud i vores behagelige og kølige aircondition-kahyt med både tv, sofa og en fantastisk balkon med udsigt direkte ud over det blå-grønne Middelhav. En uges all inclusive-service venter os på turen, der går til Sicilien, Athen, Tyrkiet og Kreta.

Charter til søs
Pludselig lyder en servicemeddelelse over højtalerne, som også når ind i vores kahyt. Norske Kaptajn Klaus byder velkommen og inviterer til sikkerhedsøvelse på dækket. Her lines de cirka 3000 passagerer op på rækker. Da øvelsen er færdig, bryder vi alle ud i en stor klapsalve. Præcis som når et charterfly lander på sin destination.

Læs også: 600 mennesker syge på krydstogtskib

Det er tydeligt, at charterkulturen også lever på havet.

I den næste uge er vi i sikkerhed – ikke kun fra at drukne, men også fra at overanstrenge os, sulte og kede os. Det enorme skib rummer nemlig både en shoppinggade, en klatrevæg på øverste dæk, en skøjtebane, basketbane, minigolfbane, pools, casino, flere restauranter, fitnesscenter, teater, biograf, diskotek, frisør og spacenter. Faktisk behøver vi slet ikke at forlade skibet, når det er i havn, for der er nok at tage sig til om bord. Det lader da også til, at flere af børnene hellere vil lege ved poolen eller i børneklubben ombord.

Aktivitetsmekka
Min veninde og jeg er desværre for gamle til børneklubben og for generte til salsaundervisningen, som ellers foregår flere gange. Vi bliver lidt overvældet af de skiftevis latinamerikanske rytmer, 'Shakira Shakira' og 'Mambo No. 5', som drøner ud af højtalerne, mens børn tapper softicemaskinen for sukkerholdig fløde, og andre plasker i poolen. Derfor bliver vi hurtigt tilhængere af øverste dæk, hvor vi kan sole os og ikke hører en lyd fra børnedækket.

Læs også: Her er verdens bedste krydstogter

Her bliver en god bog, fakta 30 og et glas kold lemonade hurtigt rutine. Ølandskaber og bjerge glider forbi. Vi får vind i håret, og 35 graders varme er ganske behageligt, når man er på vandet. Eneste forstyrrelse er de mange tjenere, som venligt byder på isvand eller farvestrålende paraplydrinks – lige til at holde ud.

Imens må vi dog leve med at gå glip af kåringen af den mest sexede mand, kurset 'tyrkisk for begyndere', smykkeværkstedet, et foredrag om at tabe fedt hurtigt, bingo og en hel del andre aktiviteter. Vi når dog at se både skøjteshow med imponerende spring og piruetter og danseshowet Ballroom Fever i teatersalen.

Efter tre dage med roomservice kan vi derfor overskue at bestige den stejle rute op til Akropolis, da vi lægger i land ved Athen. Vi benytter os af en guidet tur, hvor vi bliver bragt direkte til seværdigheden og derefter direkte til en souvenirbutik. Ja, det er turistet, men det virker.

Læs også: Krydstogtet er Smølf