Tænk, at ørkenen kan være smuk

Se Negev-ørkenen i det nordlige Israel

(Foto: Karen Seneca)
(Foto: Karen Seneca)

Jeg sidder på en terrasse foran mit hotelværelse i Negev-ørkenen i det nordlige Israel. Foran mig breder der sig et månelandskab, som sagtens kunne bruges til at optage science fiction-film. Der mangler lige et par hoppende mænd i rumdragter, og så ville jeg tro, at jeg sad og så på den amerikanske månelanding.

Romantik i ørkenen

Men dette er et stanghamrende lækkert hotel, Beresheet, i ørkenen – ca. to timers køretur fra Tel Aviv og en halv time fra Ein Avdat National Park, som er et lille stykke af Israel, der er synd at gå glip af, når man rejser i Israel. Men det er et område, som mange ikke når at opleve, fordi der er så meget at opleve, og især verdens mest kendte by Jerusalem trækker.

Oase i ørkenen
Negev-ørkenen skifter farver og former, alt efter hvor du er. Heroppe mod nord er den leret, nærmest rød med formationer og kratere. Og midt i det golde landskab ligger en oase: Ein Avdat National Park, som er betagende smuk: Smeltevand løber i et vandfald ned fra bjergene og samler sig i en kølig flod, de store klipper ligner noget, der er formet af en billedhugger, og den blå himmel indrammer landskabet. Her er fantastisk at gå rundt, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har sagt ‘Wauw’ i dag…

Jerusalem, jeg elsker dig

En ting er det fascinerende landskab, som er dannet gennem millioner af år. En anden ting dyrene, som lever her: Stenbukke med imponerende horn græsser langs floden, hvis man da kan kalde de stikkende planter for ‘græs’. De er ikke specielt sky, så hvis man er stille og går langsomt, er det muligt at komme ret tæt på dem. Og kønne er de! Men kig godt efter: Deres farve glider ind i landskabet, så øjnene skal lige vænne sig til at spotte dem. Når først man har fået øje på et dyr, er det til gengæld let at få øje på flere, for de er alle steder i den forunderlige nationalpark.

0 kommentarer
Vis kommentarer