Fire bizarre festivaler

Vildere end Roskilde

Foto: renemayorga/flickr
Foto: renemayorga/flickr

Noget af det bedste ved at rejse er at gå på opdagelse i den vidunderlige verden, vi lever i. En verden, der er fuld af forskellige kulturer og skikke, som for nogle vækker genkendelse, mens de for andre vækker forargelse. Hvert år er der et utal af festivaler kloden rundt. Men ikke alle festivaler er spækket med guitarforstærkere, telte og øl, som vi kender det her fra Danmark.

Er din kalender for 2014 ikke allerede fyldt op, så er der her inspiration til, hvad du måske kan rejse efter i år.

1 Fang ostenFoto: FLICKR
Foto: FLICKR


Denne begivenhed er ikke langt fra hjemmet. Den årlige Cheese Rolling Festival er en verdensberømt tilbagevendende begivenhed nær Gloucestershire i England. Tilskuerne af alle nationaliteter samles på den stejle Coopers Hill for at se kombattanterne rulle en stor skive ost ned ad bakken – for efterfølgende at jage den til bunds. Første deltager over mållinjen vinder osten.

Hvad: Cheese Rolling Festival

Hvor: Gloucestershire, England

Hvornår: 26. maj2 Meget mere mudderFoto: Jirkamataousek/flickr
Foto: Jirkamataousek/flickr


Mudderbade og ansigtsmasker er den ultimative spa-behandling, som angiveligt skulle være sund for huden. I Boryeong i Sydkorea fejrer man hvert år byens særlige mineralholdige mudder med en årlig festival. Boryeong Mud Festival var oprindeligt tænkt som et markedsføringsredskab for byens kosmetiske mudderprodukter, men festivalen tiltrækker nu tusindvis af mennesker til strandpromenaden omkring Daecheon.

Hvad: Boryeong Mud Festival

Hvor: Sydkorea

Hvornår: 19.-28. juli

3 Hop over spædbørnFoto: Jugal Awasthu/flickr
Foto: Jugal Awasthu/flickr


Spanske festivaler har et ry for at ligge i den mærkelige ende af spektret med begivenheder som bl.a. tyreløbet i Pamplona. Men El Colacho tager måske guldmedaljen. Ved festivalen, der også er kendt under navnet El Salto del Colacho (djævlens hop), springer mænd klædt som djævle over nyfødte børn på madrasser. Formålet er at uddrive alt ondt.

Hvad: El Colacho

Hvor: Burgos, Spanien

Hvornår: 22. juni

4 KuglekastFoto: renemayorga/flickr
Foto: renemayorga/flickr


En lidt mindre familievenlig festival er Bolas de Fuego, der, som Jerry Lee Lewis sang det, omhandler 'Great Balls of Fire'. Festivalen er en årlig begivenhed, hvor folk på gaden smider flammende ildkugler på hinanden for at fejre kampen mellem San Jeronimo og Djævlen. Der sker – utroligt nok – kun få skader under festivalen.

Hvad: Bolas De Fuego

Hvor: San Salvador,

El Salvador

Hvornår: 31. august

0 kommentarer
Vis kommentarer