Sådan bliver din rejse i 2024

Se hvordan fremtidens rejse planlægges om ti år

Hvordan forestiller du dig, at dine rejser vil have ændret sig i 2024?
Hvordan forestiller du dig, at dine rejser vil have ændret sig i 2024?

Om fremtidens charterrejse en dag vil gå til månen i stedet for Mallorca, vil kun tiden vise. Men det bliver med garanti ikke om ti år.

Så selv om stadig flere mennesker vil have vovet sig ud i rummet gennem private virksomheder som blandt andet Richard Bransons Virgin Galactic, så vil rumrejser dog stadig kun være for de rigeste af os.

Derimod vil vi opleve en stor teknologisk udvikling på rejseområdet indtil 2024.

Se også: TV: Se fremtidens flyvetur

Det konkluderes i en rapport om fremtidens rejser udarbejdet i et samarbejde mellem fremtidsforskere, teknologikeksperter og rejsesøgmaskinen Skyscanner, der har taget et kig på, hvordan vores rejser kan se ud om ti år.

Og den første konklusion er, at vi vil få en slags digital rejsekammerat, der ved hjælp af kunstig intelligens vil foreslå os den rejse, der passer perfekt til os.

Den såkaldte MeTube - i eksemplet kaldet Siri - advarer den rejsende om, at han viser tegn på at være udbrændt, og at han bør rejse væk.

Se også: Den supersoniske fremtid er uden vinduer

' Hvad med et af de nye undervandshoteller, foreslår hun - dæmper lyset, fylder rummet med lyden af skvulpende bølger mod koralrevet og projicerer et hologram af et pragtfuldt havlandskab, der betragtes gennem panoramavinduer i et værelse under det krystalklare Fiji.'

Og når vi først er kommet af sted, vil vi heller ikke nøjes med de nyligt lancerede Google Glasses. I stedet vil teknologien blive koncentreret og yderligere forbedret i små kontaktlinser, der blandt andet kan hjælpe os med eksempelvis direkte oversættelser, når vi møder personer, der taler fremmede sprog.

Rejsetips - 6. sep. 2012 - kl. 07:26 TV: Fra New York til Tokyo på halvanden time

- Og i 2017 vil vi bruge enheder, der fysisk bæres på kroppen og drives af mikrochips på blot syv nanometer i længden og en bredde på 15-20 atomer. Det vil 'forvandle ethvert aspekt af vores liv, siger Renée James, formand for Intel.

Disse teknikker giver desuden mulighed for eksempelvis altid at vide, hvor ens børn befinder sig.

Men vi vil også få mulighed for at rejse virtuelt. Enten for at opleve et særligt hotel, vi vil bo på eller ved at føle varme, kulde, vibrationer eller teksturer.

I 2050 er det slut med små ruder, der kun gør det muligt for passagererne ved vinduesrækkerne at se ud. (Foto: Airbus) Rejsetips - 15. jun. 2011 - kl. 09:12 TV: Her er fremtidens fly fra Airbus

Disney har således skabt et nyt interface kaldet REVEL. Det gør det muligt for brugeren at føle kraterne på månen, tornene på en kaktus eller omridset af en sart genstand. Og på Tachi Lab i Japan arbejder man på et såkaldt haptisk ‘TECHTILE’ værktøj.

- Forestil dig, at du kan mærke varmen fra solen på din hånd, siger Martin Raymond fra The Future Laboratory. Med software som fx TECHTILE, som omdanner lydbølger til taktile følelser, vil du være i stand til at føle lyden af en gamelan på Bali eller røre ved blafrende bedeflag i Tibet og Bhutan.

Og forestil dig at kunne mærke sandet mellem tæerne fra en strand på Seychellerne.

Se også: Fremtidens fly? Her er Sky Whale

- I den nærmeste fremtid vil vi opleve en massiv markedsomstilling til semantiske, lokalitetsbevidste og Big Data-applikationer (datasæt, der er uden for vores rimelige evner til at håndtere eller forstå, og som kræver meget mere fantasifulde visualiseringsmetoder), der vil transformere rejsendes brug af teknologi, siger Skyscanners B2B-chef, Filip Filipov i rapporten.

Se også: TV: Sådan så fremtidens fly ud i 1960'erne

Og for rejsesøgemaskinernes vedkommende gælder det naturligvis om at følge med den teknologiske udvikling. De skal ganske enkelt kende dine specifikke behov.

- At du er en almindelig forretningsrejsende, at du altid kun medbringer håndbagage, at du altid flyver på første klasse eller business class og altid indkvarterer dig på et firestjernet hotel, som ikke ligger mere end en kilometer fra dit møde.

Se også: Sådan vil mobilen ændre vores rejse

- Booking af sommerferien vil blive tilsvarende gnidningsfri, vel vidende at du foretrækker solrige destinationer inden for syv timers flyvetid, at du medbringer mindst to kufferter og bor på hotel med et fitnesscenter, tæt på stranden, siger Filip Filipov.

Læs mange flere detaljer i rapporten, som du kan hente her.

Udland - 8. feb. 2013 - kl. 07:41 TV: Sådan ser fremtidens hotelværelse ud

0 kommentarer
Vis kommentarer